• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BBC/Informer.rs

03.08.2018

10:02

(FOTO) UBIJEN MLADIĆ SA DAUNOVIM SINDOROMOM! Zbog plastičnog pištolja, POLICIJI DELOVAO "PRETEĆI" pa ga upucali!

Vesti

(FOTO) UBIJEN MLADIĆ SA DAUNOVIM SINDOROMOM! Zbog plastičnog pištolja, POLICIJI DELOVAO "PRETEĆI" pa ga upucali!

Podeli vest

Švedska policija ubila je mladića (20) sa Daunovim sindromom i oblikom autizma, dok je nosio pištolj igračku, preneli su švedski mediji

Policija je otvorila vatru na Erika Torela misleći da on u rukama ima pravi pištolj, a celu situaciju nazvali su "pretećom", prenosi BBC.


Incident se dogodio u četvrtak oko 4.00 sata ujutru, u okrugu Vasastan u Stokholmu, a nakon što je policija primila dojavu da muškarac ima pištolj.
Na lice mesta došla su tri policajca i približila se Eriku pre nego što su mu naredili da spusti pištolj, za koji su mislili da je pravi.

Nakon toga su ga upucali jer, kako su rekli, "ponašao se preteći". On je prebačen u bolnicu, gd je podlegao ranama.
Majka mladića izjavila je švedskom listu "Ekspresen" da je igračka pištolj bio poklon i opisala svog sina kao "najljubaznijeg čoveka na svetu".

Nekoliko sati pre ubistva njegov nestanak je prijavljen policiji, ali je njegova majka rekla da je on i ranije nestajao ali su ga pronalazili.

Kako je rekla, mladić je bio ozbiljno onesposobljen i imao je problema sa govorom, čak i kada je koristio reč "mama".

- Ne bi ni muvu povredio - rekla je njegova majka. O celom slučaju pokrtenuta je istraga.

EDITA JE IZGUBILA BRATA SA 11 GODINA! Tada je umro deo mene!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Drazo

pre 5 godina

Da se ovo desilo u Srbiji i da su Srpski milicajci ubili nekog siptara nas bi ponovo bombardovali kao sto su nas bombardovli 1999 zbog nekolici ubijenih pravih sipterskih terorista a svedska vlada je tada podzavala agresiju na Srbiju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija