• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2018

10:03

MADERO OPTUŽIO KOLUMBIJU ZA ATENTAT: Desničari, na čelu sa predsednikom Santosom stoje iza pokušaja mog ubistva!

Vesti

MADERO OPTUŽIO KOLUMBIJU ZA ATENTAT: Desničari, na čelu sa predsednikom Santosom stoje iza pokušaja mog ubistva!

Podeli vest

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je kolumbijskog predsednika Huana Manuela Santosa i tamošnje desničare za pokušaj atentata koji se dogodio dok je držao govor u Karakasu, što u Bogoti demantuju

- Sve ukazuje na to da desničari, venecuelanski ultradesničari, zajedno sa kolumbijskim ultradesničarima, kao i Huan Manuel Santos stoje iza ovog pokušaja ubistva - rekao je Maduro, prenosi TAS S.
Maduro je poručio da ima potpuno poverenje u svoju državu i njene oružane snage.

- Bog me štiti, zato sam živ i ja pobeđujem -rekao je Maduro.

ATENTAT FINANSIRAN IZ MAJAMIJA? Maduro poručio Trampu: Nije bitno ko će pasti, ali OČEKUJEM SARADNJU!

On je istakao da pojedini počinioci napada žive i u SAD. Odgovornost za napad preuzela je grupa "Nacionalni pokret vojnika u majicama". Vlada Kolumbije demantovala je njegove navode, nazvavši Madurove izjave "besmislicama".

- U ime vlade Kolumbije, Ministarstvo spoljnih poslova odbacuje optužbe protiv predsednika Kolumbije Huana Manuela santosa koje je izneo venecuelanski predsednik Nikolas Maduro. Optužbe da lider Kolumbije snosi odgovornost za navodni napad na predsednika Venecuele su neosnovane i apsurdne - saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Kolumbije.

Nikolas MaduroTanjug/AP

Nikolas Maduro

Ministarstvo je istaklo da je za Madura postala uobičajena praksa da optuži Kolumbiju u svakoj situaciji, prenosi TAS S.

- Zahtevamo poštovanje prema predsedniku Huan Manuelu Santosu, za vladu i narod Kolumbije - poručeno je iz kolumbijskog Ministarstva.

(VIDEO) POKUŠAN ATENTAT NA MADURA! Eksplodirao dron pun C-4 tokom govora predsednika Venecuele!

EKSPLOZIJA PLINA
Vatrogasci koji su bili na licu mesta nakon navodnog pokušaja atentata na predsednika Venecuele Nikolasa Madura kažu da je eksplodirala plinska boca u jednom od obližnjih stanova, čime je, kako navodi AP, dovedena u pitanja zvanična verzija šta se dogpdilo.
Agencija navodi da se iz jedne od zgrada u blizini mesta navodnog napada video dim kako izlazi kroz prozor.
Vatrogasci koji su pričali za AP želeli su da ostanu anonimni, jer kažu da nemaju dozvolu da o tome pričaju.

Prema navodima iz Venecuele napadači su izvršili pokušaj atentata na Madura dronovima naoružanim eksplozivom, dok je držao govor pred nekoliko stotina vojnika, saopštila je vlada Venecuele. Ministar informisanja Horhe Rodrigez rekao je da je Maduro na bezbednom i da nije povređen, ali da je sedam osoba povređeno u napadu, prenosi AP. 

- Tačno u 17.41 časova nekoliko eksplozija se čulo. Istraga je jasno pokazala da su (eksplozije) došle iz uređaja koji su ličili na dronove i bili su naoružani - rekao je Rodrigez u svom obraćanju.

Prenos Madurovog govora iznenadno je prekinut na državnoj televiziji kada se napad dogodio, prenosi AP. Neposredno uoči prekida prenosa, kamere su zabeležile vojnike kako izlaze iz vrste i počinju da trče. Prema rečima Madura, nekoliko počinilaca napada je uhapšeno.

Vlada Venecuele saopštila je da je povređeno sedam policajaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija