• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Guardian

06.08.2018

12:07

(VIDEO) SPAVAŠ LI MIRNO, AMERIKO?! Sin Osame bin Ladena OŽENIO ĆERKU GLAVNOG OTMIČARA aviona 11. septembra!

Vesti

(VIDEO) SPAVAŠ LI MIRNO, AMERIKO?! Sin Osame bin Ladena OŽENIO ĆERKU GLAVNOG OTMIČARA aviona 11. septembra!

Podeli vest

Sin bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena, Hamza bin Laden, oženio se ćerkom Mohameda Ata, glavnog otmičara aviona tokom terorističkog napada 11. septembra

Ovu informaciju listu "Gardijan" potvrdila su Osamina polubraća Ahmad i Hasan al-Atas. Rekli su takođe kako veruju da je Hamza dobio višu poziciju unutar Al Kaide i da priželjkuje osvetu za smrt svog oca koji je upucan tokom vojne akcije u Pakistanu.

Hamza bin Laden je sin jedne od tri preživele supruge Osame bin Ladena, Kairija Sabare, koja je živela sa suprugom u Abotabadu, pokraj pakistanske vojne baze gde je ubijen.

Hamza je postao zamenik trenutnog vođe grupe Ajmana al-Zavahirija.

- Čuli smo da se oženio kćerkom Mohameda Ata - rekao je Ahmad al-Atas dodajući kako nisu sigurni gde se nalazi, ali da bi mogao biti u Avganistanu.

AP PHOTO

Zapadne obaveštajne agencije u protekle dve godine usmerile su svoju pažnju na Hamzu bin Ladena jer veruju kako je on taj koji bi najverovatnije mogao da pokrene svoje sledbenike na akciju.

Njegovo venčanje za Atinu ćerku pokazuje kako se organizacija još uvek čvrsto okuplja oko nasleđa bin Ladena.

Drugi bin Ladenov sin Kalid ubijen je u vojnoj akciji u Abotabadu, dok je treći Sad ubijen u napadu dronom 2009. godine u Avganistanu. U pismima koja je navodno napisao Osama bin Laden sugeriše se kako je spremao Hamzu da ga zameni, delom kako bi osvetio Sadovu smrt.

Preživele bin Ladenove supruge i sinovi vratili su se u Saudijsku Arabiju gde ih je primio bivši princ Mohamed bin Najef. Ostali su u bliskom kontaktu sa bin Ladenovom majkom Alijom Ganem, koja to potvrdila u intervjuu za "Gardijan".

- Kad smo pomislili da je sve to iza nas, došao je Hamza sa pričama kako će osvetiti oca. Ne želim ponovo da prolazim kroz to - izjavio je Hasan al-Atas dodajući kako bi da ima priliku Hamzi rekao da dva puta promisli šta radi i da ne ide očevim stopama.

Porodica tvrdi kako nije imala kontakte sa Osamom bin Ladenom od 1999. godine i da od Hamze nisu primili nikakve poruke.

S obzirom na njegov navodni status unutar Al Kaide, američka vlada ga je posebno označila kao globalnog teroristu u 2017. godini što znači da bi mu imovina mogla biti blokirana, a bilo ko je s njim u kontaktu, biće uhapšen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

...bio sam mali ,ne upucen u nesto kada sam citao romane " Mirko i Slavko " ,a sada sam bar malo porastao ,da mogu da razumim i saznam o arapskim " Mirko i Slavko" ....smesno

SS

pre 5 godina

Sa srećom u nastavku snimanja novog serijala "11 Septembar".

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija