• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2018

19:23

NESREĆNI KRADLJIVCI NAFTE: Dve godine kopali tunel ka rafineriji, UHAPŠENI PRED CILJEM!

Vesti

NESREĆNI KRADLJIVCI NAFTE: Dve godine kopali tunel ka rafineriji, UHAPŠENI PRED CILJEM!

Podeli vest

Ruska policija uhapsila je u regionu Irkutska u zapadnom Sibiru bandu od šest kriminalaca koji su dve godine kopali tunel do rafinerije "Transnjefta" kako bi iz nje krali naftu

Lopatama, bez mehanizacije, iskopali su 125 metara, ali su uhvaćeni na samo tri metra do cilja.

Deset godina robije

Prema navodima šefa policije grada Angarska Igora Ivanova, grupa je imala detaljno razrađeni plan.

- Lopovi su želeli da neprimećeno kradu naftu iz naftovoda rafinerije. Misli su da im je najbolje da to izvedu ako iskopaju prolaz pod zemljom. Čak dve godine su noću dolazili i kopali kako bi kroz tunel stigli do naftnog postrojenja - rekao je Ivanov.

125 metara tunela iskopali su lopovi, falilo im samo još tri

On je dodao da banda nije uspela u svojim namerama jer ih je policija otkrila u trenutku kad im je falilo još samo tri metra tunela.

Informer

- Dobili smo anonimnu dojavu da se nešto čudno dešava na tlu rafinerije. Napravili smo zasedu i posle nekoliko dana ulovili pljačkaše na delu. Sva šestorica su privedena. Preti im do deset godina zatvora zbog zavere protiv države - naveo je Ivanov.

Šef policije je ispričao da su policajci zaplenili sav alat koji su lopovi koristili da bi iskopali tunel.

Informer


- Zaplenili smo ašove, lopate i ostali materijal koji su koristili pripadnici grupe - ispričao je Ivanov.

Sprečena ekološka katastrofa

Bezbednosni stručnjak kompanije "Transnjeft" Konstantin Kmelkov naveo je da bi celom gradu i regionu Irkutska pretila ekološka katastrofa da su lopovi probušili naftovod i uspeli da ukradu naftu.
- Da se dogodila eksplozija, ne mogu ni da zamislim koliko bi žrtava bilo. U rafineriji se nalazilo najmanje 50.000 tona sirove nafte. Rizik bi postojao i po građane, obližnje automobile i stanove. Iznad postrojenja bi se širio otrovan oblak koji bi zagadio ceo Angarks - naveo je Kmelkov.

Prava sreća

Predstavnici "Transnjefta" zahvalili su policiji na dobro izvedenoj akciji i naveli da je prava sreća što je banda uhapšena pre nego što je sprovela svoj plan.

- Naftu crpimo pod izuzetno jakim pritiskom. Da su lopovi uspeli da probuše naftovod, postojala bi opasnost od eksplozije. Istovremeno, nafta bi mogla da se izlije u obližnju reku i zagadi ceo grad Angarsk - naveli su iz "Transnjefta".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija