• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2018

17:11

RUŠI ZABRANU NOŠENJA ISLAMSKE ODEĆE: Francuski bogataš  štiti muslimanke, plaća im kazne ZA NOŠENJE BURKI!

Vesti

RUŠI ZABRANU NOŠENJA ISLAMSKE ODEĆE: Francuski bogataš štiti muslimanke, plaća im kazne ZA NOŠENJE BURKI!

Podeli vest

Francuski milijarder Rašid Nekaz (46), poreklom iz Alžira, štiti muslimanke širom Evrope. On je ženama platio čak 1.538 kazni zbog nošenja burki, koje su zabranjene. Tako je potrošio bar pola miliona evra, ali ne žali novac, već tvrdi da će nastaviti da plaća 

Bogataš, za kojeg se veruje da je "težak" desetine milijardi evra, počeo je da plaća kazne muslimankama polovinom 2016, kad je Francuska uvela zabranu nošenja burki. Do sada je u domovini platio najmanje 1.165 kazni, u Belgiji minimum 300, a ostatak u Holandiji i Švajcarskoj. U tu svrhu kreirao je i Fond za odbranu principa i slobode, vredan milion evra.

HOLANDIJA ZABRANILA BURKE: Žene ne smeju da pokrivaju lice u javnim zgradama!

BRANI SLOBODU

On je naveo da planira da nastavi sa plaćanjem kazni za nošenje burki sve dok su zabrane na snazi. Kako kaže, cilj mu je da pomogne muslimankama kako bi odbranio njihovu slobodu.

- Tu sam za sve žene Evrope koje dobrovoljno žele da nose burke ili muslimanske marame - nikabe. One na to imaju pravo. Niko ne sme da im zabrani da odećom izražavaju svoja religijska uverenja - rekao je Nekaz.

Kazne za burkereuter

Kazne za burke

Kako je istakao, i sam se protivi burkama, ali je, s druge strane, protivnik svih vrsta zabrana.

- Nikad nisam bio religiozan, ja sam republikanac i liberal. Ali ne mogu da prihvatim da se danas u Evropi krše ljudska prava. Mislim da je to veoma opasno. Braniću slobodu uvek, širom sveta. U to se ubraja i sloboda da se nose burke, ali i sloboda da se one ne nose - poručio je Nekaz.

Danci uvode zatvorske kazne

Danska planira da uvede zatvorske kazne za muslimanke koje nose burke nakon što je milijarder Rašid Nekaz najavio da će ženama i u toj zemlji platiti kazne.
- Možete drugima platiti kazne, ali ne možete ležati u zatvoru za njih. Zato planiramo da za nošenje burki uvedemo zatvorske kazne od sedam dana - naveo je predstavnik Danske narodne partije (DF) Martin Henriksen.
Inače, Danska je prošle nedelje počela da naplaćuje kazne za taj prestup u iznosu od 135 evra.

Bogataš je objasnio da zabrane na kraju mogu da dovedu do ugrožavanja svih vrsta sloboda.

- Ako danas branimo burke, ko sutra može da spreči parlament da izglasa zabranu nošenja mini-suknji, tetovaža ili pirsinga u nosu? - pita milijarder.

OPROBAO SE I U POLITICI

Nekaz je, inače, rođen u Francuskoj, ali su mu roditelji iz Alžira. Diplomirao je filozofiju na Sorboni. Prvi milion stekao je ulaganjem u tehnološke poslove, nakon čega se obogatio trgovinom nekretninama. 

U Parizu je poznat i po političkom angažovanju. Pokušao je da se kandiduje na francuskim predsedničkim izborima 2007, ali nije skupio dovoljnu podršku. Godinu dana kasnije kandidovao se na parlamentarnim izborima, ali je sa svojom strankom osvojio samo 0,5 odsto glasova.

MUSLIMANKE NA UDARU: Austrija zabranila "burke", ko ne posluša plaća kaznu 150 evra!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mita

pre 5 godina

Lepo. Budući da je za "slobodu" sveta, zašto se ne pruži malo i po islamskom svetu i izboksuje veću slobodu damama, koje do skoro u nekim državama nisu smele ni za volan da sednu, ili pak malo da skokne do Indije, gde žena može biti silovana u sred dana, u javnom prevozu, na očigled, i - nikom ništa... Ne vidim iskrenost u ovoj priči...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija