• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

13.08.2018

20:01

ŠOKANTNO! AMERIČKI ADMIRAL RIČARDSON NAJAVLJUJE  RAT S RUSIJOM NA SEVERNOM ATLANTIKU: Pripremite se za borbu, naš narod OČEKUJE I ZAHTEVA POBEDU

Vesti

ŠOKANTNO! AMERIČKI ADMIRAL RIČARDSON NAJAVLJUJE RAT S RUSIJOM NA SEVERNOM ATLANTIKU: Pripremite se za borbu, naš narod OČEKUJE I ZAHTEVA POBEDU

Podeli vest

Američka flota se priprema za sukob s Rusijom na Severnom Atlantiku, piše „Nešenel interest“. List citira izjavu glavnog komandanta Vojno-mornaričke flote SAD, admirala Džona Ričardsona, koji je u jednom od intervjua naveo da je nedavna aktivnost ruskih podmornica u tom regionu dostigla najviše pokazatelje u proteklih 25 godina

Kako navode autori teksta, sličan zaključak na dan svog imenovanja izneo je i viceadmiral Čarls Ričard, koji je 3. avgusta preuzeo dužnost komandanta američke podmorničke flote.

– Pripremite se za borbu! To je bila naredba admirala Tofala (prethodnika Ričarda), ali to je moja naredba. Samo zahvaljujući spremnosti za borbu možemo da sprečimo krvoproliće. Ako to ne uspemo da učinimo, naš narod očekuje i zahteva pobedu. Nećemo izgubiti – izjavio je Ričard.

Prema mišljenju eksperata, ovakve izjave odražavaju odredbe Nacionalne strategije odbrane za 2018. godinu, prema kojima je za SAD borba protiv Rusije i Kine važnija od borbe protiv terorizma.

Admiral Džon Ričardsonprintscreen

Admiral Džon Ričardson

U maju je američka vojno-mornarička komanda saopštila da obnavlja Drugu flotu Vojne mornarice SAD, čije su osnovne zone delatnosti obala SAD i Severni Atlantik. Glavni zadatak ujedinjenja jeste, kako navodi list, suprotstavljanje „teritorijalnim pretenzijama Moskve“ na saveznike Vašingtona.

Bez obzira na pretnju koja dolazi od kineskih podmornica, Vojna mornarica SAD je mnogo više zabrinuta zbog dejstava ruske flote. List navodi komentar admirala Džejmsa Foga koji je 2016. okarakterisao napetost u odnosima Rusije i SAD kao „četvrtu bitku za Atlantik“. Pod prve tri podrazumevao je dva svetska i Hladni rat.

Autori teksta skreću pažnju na sve veću aktivnost kineske vojne mornarice. Do 2020. godine na borbeno dežurstvo treba da stupi još 70 podmornica, pored pojačanja već dobijenog u poslednjih deset godina.

MIROSLAV LAZANSKI: Zbog Putinovih pobeda na Krimu i u Kaspijskom moru, U VAŠINGTONU SU POLEDELI OD MUKE...ŠTA JE SLEDEĆE?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

"OVI AMERI NISU NORMALNI A SA NJIMA I CELA TA ZAPADNA SVITA STO IH SLEPO SLUSA"

Miki

pre 5 godina

Da li su ovi ratoborni normalni.....isprasice to bacuska i oretati kerove ! Ziveo veliki pred Putin i mocna Rusija !

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija