• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

15.08.2018

10:00

OSTAVKE ZBOG URUŠAVANJA MOSTA KOD ĐENOVE: Italijanski ministar saobraćaja najavio kazne za odgovorne!

Vesti

OSTAVKE ZBOG URUŠAVANJA MOSTA KOD ĐENOVE: Italijanski ministar saobraćaja najavio kazne za odgovorne!

Podeli vest

 Italijanski ministar saobraćaja Danilo Tonineli pozvao je danas na ostavku glavnih menadžera kompanije koja je radila na rekonstrukciji nadvožnjaka koji se urušio nadomak Ðenove, usled čega je poginulo najmanje 35 osoba

- Pre svega vrh (kompanije) Autostrejd per la Italija mora da podnese ostavku - poručio je danas Tonineli na Fejsbuku.

On je za državnu televiziju RAI 1, izjavio da ta kompanija "nije bila sposobna da ispuni svoje obaveze propisane ugovorom o regulaciji rada na ovoj infrastrukturnoj jedinici", prenosi Rojters.

Vlada će, kako je kazao, takođe razmotriti ukidanje ove kompanije, koja je u sastavu Atlanta grupe, a koja je imala koncesiju za rad na vijaduktu Morandi i uvešće novčane kazne pomenutoj grupi.

Tanjug/AP

- Ovlastio sam ministre da započnu sve procedure za primenu sporazuma, kojim će opozvati koncesije date ovim kompanijama i zahtevati značajne kazne za njih, koje mogu da dostignu do 150 miliona evra, a na osnovu uslova propisanih ugovorom - 

rekao je on.

Grupa Atlanta kao i kompanija Autostrejd per la Italija nisu bile dostupne za bilo kakav komentar, napominje britanska agencija.

(VIDEO/FOTO) UDAR GROMA UZROKOVAO KATASTROFU U ĐENOVI?! Najmanje 35 mrtvih posle rušenja nadvožnjaka, MEĐU STRADALIMA I DETE!



Italijanska agencija Ansa je prethodno pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade, izvestila da je u rušenju nadvožnjaka poginulo najmanje 35 osoba, među kojima troje maloletnika od osam, dvanaest i trinaest godina.

Tanjug/AP


Kako je agencija navela, vatrogasci su čitave noći pretraživali mesto urušavanja nadvožnjaka za slučaj da možda postoje osobe koje su zatrpane pod ruševinama.


Vijadukt Morandi, na delu autoputa A10, urušio se usled jake oluje praćene grmljavinom, a svedoci tvrde da se urušio usled udara groma.

- Bilo je tek nešto iza 11:30 časova kada je grom pogodio most i on se urušio - kazao je jedan od svedoka, Pjetro M. za Ansu.

Nadvožnjak je, prema navodima britanskog Rojtersa, izgrađen 60-tih godina prošlog veka, a rekonstruisan 2016.

Tonineli je prethodno rušenje nadvožnjaka nazvao "neprihvatljivim", dodajući da će, ako je razlog ove tragedije nehat, "platiti ko god da je napravio grešku", prenela je agencija AP

(VIDEO) TRAGEDIJA U ĐENOVI! U toku spasavanje i izvlačenje tela, preživele traži 300 spasilaca!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija