• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

15.08.2018

22:07

HOROR U SAD, 300 SVEŠTENIKA SILOVALO 1.000 MALOLETNIKA: Otkriće u Pensilvaniji zaledilo i Vatikan!

Vesti

HOROR U SAD, 300 SVEŠTENIKA SILOVALO 1.000 MALOLETNIKA: Otkriće u Pensilvaniji zaledilo i Vatikan!

Podeli vest

Državni tužilac Pensilvanije Džoš Šapiro povodom izveštaja velike porote rekao da je katolički vrh te američke države bio upoznat sa slučajevima seksualnog nasilja nad decom po crkvama, ali da je sistematično štitio sveštenike-pedofile. Naglasio je i da je za mnoge slučajeve znao i Vatikan i da ih je takođe štitio

Izgleda da u dobrom delu Rimokatoličke crkve ništa ne uspeva tako dobro kao - sveštenička pedofilija. Na tom planu se naročito proslavilo njenih nekoliko (šest) eparehija u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji.

Toliko su bili žuspešniž da je njeno državno tužilaštvo pre dve godine formiralo veliku porotu koja se pozabavila njihovim žpodvizimaž i supela da završi posao tek sada.

A utvrdila je - i to unela u izveštaj napisan na 884-stranice teksta - da je više od 300 rimokatoličkih sveštenika nakon 1950-te seksualno zlostavljalo preko hiljadu maloletnika!

Zamislite: preko 1.000! A njih više od 300! Pa to su tri cele čete u Oružanim snagama SAD.

Da sve bude još strašnije, velika porota tvrdi da je stvarni broj zlostavljanih maloletnika „mnogo veći"!

Velika porota je priznala da je delimično cenzurisala sopstveni izveštaj. Drugim rečima: da je rušno lice istine o sveštenicima-pedofilima u Pensilvaniji još ružnije nego što je ona izložila u svom izveštaju.

TRAŽE NAM DA PRIZNAMO KOSOVO, ONDA DA UĐEMO I U NATO: Beograd nema alternativu, MORA DA KAŽE NE!

Državni tužilac Pensilvanije Džoš Šapiro povodom izveštaja velike porote rekao je da je katolički vrh te američke države bio upoznat sa slučajevima seksualnog nasilja nad decom po crkvama, ali da je sistematično štitio sveštenike-pedofile.
         
Naglasio je da je za mnoge slučajeve znao i Vatikan i da ih je takođe štitio.

Većina pedofila u katoličkim mantijama neće, međutim, odgovarati za svoja zlodela jer je najveći broj „slučajeva" - zastareo. Vlasti Pensilvanije podigle su optužnice samo u slučaju dvojice kod kojih nije još došlo do zastarevanja.

Skandal sa sveštenicima-pedofilima u Pensilvaniji razgoreo se još u vreme pape Benedikta XVI.

ŠOK U SAD, UHAPSITI RUSKOG ŠPIJUNA KISINDŽERA: Amerika na ivici građanskog rata, ANTI TRAMP KAMPANJA OTIŠLA PREDALEKO!

Njegov naslednik - Francisko - njihove je žpodvigež nazvao  smrtnim grehom.

Izvorište greha ostalo je netaknuto iako je poslednjih godina nekoliko katoličkih prelata povezanih sa slučajevima pedofilije u SAD, Latinskoj Americi i Evropi izgubilo položaje ili bilo prisiljeno na ždobrovoljno povlačenje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Зар Вам то није довољан доказ... Ко служи Сотони...И одакле потиче ... - сво зло овог света...?!

Branko

pre 5 godina

" MA DZABE JE NJIMA DOKAZ, KAO I OVAM NASIM KOMSIJAMA STO SU CINILI RATNE ZLOCINE NAD SRBIMA KAD ONI IMAJU SVOJU ISTINU"!!!?????

Zlata

pre 5 godina

Sve ce to da se zataska ! Ameri --Svetsko zlo,izvitoperene psihe...

Stojan

pre 5 godina

Kao da im je pedofilija jedini razlog sto su postajali popovi.

SS

pre 5 godina

Kod njih je horor od kako su probisveti počeli naseljavati kontinent i ubijati milione i milione indijanaca.

simasipa

pre 5 godina

Šta reći! Od katolika potiče svo zlo. E, moj papo kakve ti ljude imaš nek ti je bog upomoć, a možda si i ti takav jer iver ne pada dalje od klade.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija