• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.08.2018

08:22

TRI SATA U ČETIRI OKA! Otkriveno o čemu su sve razgovarali PUTIN I MERKELOVA!

Vesti

TRI SATA U ČETIRI OKA! Otkriveno o čemu su sve razgovarali PUTIN I MERKELOVA!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u zamku Mezeberg, severno od Berlina, tri sata, a ti razgovori su, kako je saopštio portparol Kremlja, bili ozbiljni i detaljni

- Bio je to dug razgovor, veoma ozbiljan i detaljan - rekao je novinarima posle razgovora portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je preneo Angeli Merkel da je spreman da nastavi dijalog sa nemačkim kompanijama, naveo je Peskov.

Kako je kazao, Putin i kancelarka Merkel su "detaljno razgovarali o bilateralnim odnosima i sa zadovoljstvom konstatovali da je obim trgovinske razmene između dve zemlje u porastu", prenela je agencija Tass.

Peskov je naveo da je Putin, tokom razgovora sa nemačkom kancelarkom, pozvao evropske zemlje da aktivno pomognu povratak sirijskih izbeglica svojim domovima.

- Oni su detaljno razgovarali o sirijskom pitanju. Putin je ukazao da se proces povratka izbeglica u Siriju postepeno pojačava i pozvao je evropske zemlje da daju svoj doprinos da taj proces bude nepovratan - kazao je Peskov.

Dodao je da je pokrenuto i pitanje političkog rešenja u Siriji.

Uoči početka razgovora, Putin je rekao da će projekat izgradnje gasovoda Severni tok 2 omogućiti Evropi da zadovolji rastuću tražnju za energentima i da ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine.

- Zajedno sa nemačkim partnerima radimo na projektu gasovoda Severni tok 2. Njegova implementacija će omogućiti unapređenje evropskog gasnog transportnog sistema, diverzifikaciju ruta snabdevanja i smanjivanje rizika tranzita, a, pre svega, zadovoljenje rastuće evropske tražnje za energentima - kazao je Putin.

Putin je naglasio da je Severni tok 2 "ekskluzivno ekonomski projekat i da ne isključuje mogućnost nastavka tranzita isporuka ruskog gasa preko teritorije Ukrajine".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Samo i oko podrzavanja Trampa i njegove politike od strane Njemacke ,to je bila glavna tacka .....jer Merkelova nije na platnom spisku Trampa ,zna se na cijem je ....da ne brlja vise ,jer ce je dve sile unakaziti ....

Vns

pre 5 godina

Pričali su o Zadruzi,Kiji ,Đeksonu,Luni i lepom Mići...

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59