• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

20.08.2018

09:03

TRAMP POPLJUVAO NJUJORK TAJMS: Propale novine pišu lažne vesti! Besan zbog priče da se advokat Bele kuće okrenuo protiv njega!

Vesti

TRAMP POPLJUVAO NJUJORK TAJMS: Propale novine pišu lažne vesti! Besan zbog priče da se advokat Bele kuće okrenuo protiv njega!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da advokat Bele kuće Don MekGen nije "pacov" kao što je to bio, tokom afere "Votergejt", advokat tadašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona, Džon Din, a istragu o ruskom mešanju u američke izbore Tramp je nazvao "makartizmom"

Tramp je istakao da je "propali Njujork tajms napisao lažni tekst navodeći da je pravni savetnik Bele kuće Don MekGen, pošto je satima svedočio pred specijalnim istražiteljem, isti tip ''pacova'' kao Džon Din", prenela je agencija AP.

- Ali, ja sam njemu kao i svima drugima dozvolio da svedoče - nisam morao. Nemam šta da krijem - naglasio je Tramp

Din bio je pravni savetnik Niksona tokom "Votergejt" skandala i na kraju je sarađivao sa tužilaštvom i pomogao da dođe do završetka predsedničkog mandata Niksona, koji je podneo ostavku 1974. godine, mada je odslužio zatvorsku kaznu za ometanje pravde.

Din je na priču Njujork tajmsa reagovao napisavši na tviteru da je Tramp potpuno nekompetentan u rukovođenju ''Rusijagejtom'' te da sudbina nikada nije blagonaklona prema nekompetentnima.

- Za razliku od Niksona, Tramp neće otići svojevoljno ili graciozno - uveren je Din.

TRAMP ĆE TEK SAD POLUDETI! PUTIN SA MERKELOVOM REŠIO SVE DILEME: Severni tok 2 više se NE MOŽE ZAUSTAVITI!

Din je izneo sumnju da Tramp ima "ikakvu ideju šta je MekGen rekao Maleru", a da je, kako je naveo, Nikson znao da se on sastaje sa tužiocima.

Reagujući na pisanje "Njujork tajmsa" da je MekGen specijalnom istražitelju Maleru dostavio detaljan prikaz Trampovih stavova u vezi sa ključnim nalazima u istrazi, američki predsednik uporedio je istragu sa onom koju je protiv komunista vodio pokojni senator Džozef Makarti.

- Toliko života uništeno ni zbog čega - MAKARTIZAM u svom najgorem svetlu! Proučavajte pokojnog Džozefa Makartija, zato što smo sada u takvom periodu da će Maler i njegova banda učiniti da Džozef Makarti izgleda kao beba! Namešteni lov na veštice - poručio je američki predsednik na Tviteru.

Don Mekgen je, kako prenosi Tajms, navodno rekao Robertu Maleru kako je Tramp bio opsednut time da na mesto direktora FBI postavi nekog ko mu je lojalan i da je Mekgen sprečio Trampa da otpusti Roberta Malera koji je postao specijalni tužilac pošto je direktor FBI Džejms Komi otpušten, piše "Glas Amerike".

Tramp je priču nazvao "lažnom".

- Propali Njujork Tajms je objavio priču u kojoj se navodno advokat Bele kuće okrenuo protiv predsednika, a zapravo je obrnuto i novinari to znaju. Zbog toga su lažne vesti neprijatelji američkog naroda i to je loše za Ameriku - napisao je Tramp.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosovka

pre 5 godina

Sa političke tačke gledišta , Amerika je nesređena država i kao takva, kreće nizbrdo... Svi su se okrenuli protiv Predsednika, a to ne može tako. Tramp mora, kao što to čini Putin, da bide dosledan svojih izgovorenih reči. Zato, što Zramp jedno kaže danas, a sutra već drugo, gubi ugled.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija