• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti

25.08.2018

23:30

BRITANCI INSCENIRAJU LAŽNI HEMIJSKI NAPAD, a onda sa SAD i Francuzima udaraju na Siriju, RUSIJA UPOZORAVA, BRANIĆEMO ASADA!

Vesti

BRITANCI INSCENIRAJU LAŽNI HEMIJSKI NAPAD, a onda sa SAD i Francuzima udaraju na Siriju, RUSIJA UPOZORAVA, BRANIĆEMO ASADA!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije upozorilo je da sirijska Al Kaida, koja ratuje kao Džebhat an-Nusra, uz pomoć britanskih tajnih službi sprema novu provokaciju protiv legalne vlasti u Damasku

Portparol ruskog vojnog vrha general Igor Konašenkov precizirao je da se hemijski napad-provokacija priprema u sirijskoj provinciji Idlib koja je pod kontrolom nusrovaca i njihovih saveznika. I da je osam kontejnera s hlorom dopremljeno u  grad Džisr-eš-Šugur u Idlibu, a nakon toga prevezeno u obližnje selo Halujz.

Konašenkov je naveo da je na istu lokaciju stigla i grupa bojovnika koju je britanska privatna vojna kompanija "Oliva" obučavala rukovanju bojnim otrovima.

Prema njegovim rečima, upravo ta grupa će posle napada glumiti "Bele šlemove" koji pomažu "otrovanim".

Još je ukazao da će Sjedinjene Države, velika Britanija i Francuska taj novi montirani „hemijski napad" iskoristiti za novo raketiranje Sirije.

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton upozorio je pre nekoliko dana zvanični Damask da ne koristi hemijsko oružje jer će se u suprotnom suočiti sa "snažnim odgovorom".

ODBROJAVANJE! TRAMP PRED SMENOM, SAD MORA DA ZAPOČNE NOVI RAT: Najverovatnije mete Iran ili Severna Koreja?!

Prethodno su u zajedničkom saopštenju SAD, Francuska i Velika Britanija upozorile su sirijskog predsednika Bašara Asada da upotreba hemijskog oružja neće proći nekažnjeno.

Zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov ovim povodom je poručio parizu, Londonu i Vašingtonu da će Rusija i dalje pomagati zakonitoj vlasti Sirije.

(VIDEO) AMERI, GLEDAJTE I UČITE! RUSI U SIRIJI UNIŠTILI 86 HILJADA TERORISTA! Tri godine rata u video prikazu od 10 minuta!

I on je upozorio da je moguća nova gruba provokacija Zapada protiv Sirije. Objasnio je da će je SAD, Britanija i Francuska pokušati da iskoriste za novi pritisak sračunat na svrgavanje vlasti u Damasku.

publci

Konašenkov je, inače, istovremeno izjavio da su Amerikanci u Persijski zaliv - upravo radi udara po Siriji - poslali razarač The Sullivans opremljen sa 56 krstarećih raketa, a u avio-bazu El-Udejd  Kataru prebacili strateške bombardere V-1V koji mogu da nose po 24 krstareče rakete vazduh-zemlja AGM-158 JASSM.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nislija

pre 5 godina

Btitanci su ku*vini sinovi. Bili i sad i uvek ce biti.

zoran

pre 5 godina

dace bog da jedno deset atomskih bombi doleti do amerike i engleske. da se svet spase od terorista..

Max

pre 5 godina

I bilo bi krajnje vreme da pokazete tim barabama da je vreme njih i takvih provokacija proslo

Dragan R

pre 5 godina

Sve više se razočaravam u Ruse. Koga oni u stvari upozoravaju i zašto? Zar eventualna nova podmetačina Zapada i novi napad na Siriju nije pre svega napad na njih i još jedno njihovo poniženje? Ko će više verovati u Rusiju ako još jednom dozvole da ih tretiraju kao krpu? Rusija definitivno više ne sme da dozvoli još jedno iživljavanje Zapada. A kako da to učini? Pa vrlo prosto. Da jasno i javno saopšti (i da bude spremna da to i uradi) da će potopiti svaki brod i oboriti svvaki avion koji ispali raketu na sirijske snage i da će svim raspoloživim sredstvima sravniti sa zemljom položaje terorista svuda u Siriji. Sve drugo nije politika već čista postepena kapitulacija.

Marcco

pre 5 godina

AGM-158 JASSM.... komad 1,2 miliona dolara. Nažalost, neće nikada da udare u SAD i Engleze već pre svega na poljake koji su se utrkavali da nabave AGM-158

deda Raša

pre 5 godina

Ako Putin pocne da inscenira, onda vam se lose pise. Stalno cackate mecku. Imate li biulo kakvog ali pametnog posla. Sve vas treba poslati kod cika Laze na posmatranje.

Zvezdan

pre 5 godina

Ako se sve to zna, onda Rusi trebaju da bombarduju London odma posle inciniranog napada... pa to da ponove tri puta sve dok se ne pronađu dokazi za krivicu... Mrzim sve anglosaksonce i ja sam za to da se kazne za sve što su radili zadnjih 300god. i preventivno za sve što su smislili za budućnost...

Marcco

pre 5 godina

Neko se ovde šalio. Razarač The Sullivans je od 1962. godine van upotrebe i služi kao brod-muzej u Bafalu.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija