• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant

28.08.2018

19:07

UKRAJINCI DOVELI 50 ARAPSKIH SNAJPERISTA, RUSI SPREMAJU SPECIJALCE DA IH POČISTE: Ključa u Donbasu!

Vesti

UKRAJINCI DOVELI 50 ARAPSKIH SNAJPERISTA, RUSI SPREMAJU SPECIJALCE DA IH POČISTE: Ključa u Donbasu!

Podeli vest

Prema obaveštajnim podacima DNR, strani snajperisti su se pojavili u ukrajinskoj vojsci, identifikovani kao vojnici koji koriste arapski jezik. Ovu informaciju je prenela međunarodna štampa na brifingu od strane zvaničnog predstavnika operativne komande DNR Eduarda Basurina

Ruski mediji tvrde da tamo već ima određen broj salafističkih "islamskih" brigada koji su ranije došli i koji deluju na strani ukrajinskih snaga. Međutim, to nisu arapski ratnici, već Čečeni bataljona Džokara Dudajeva, i bataljona Šaha Mansura, i za njih je prijavljeno da brane liniju fronta u blizini Marijupolja od 2015. godine.

Ovo je opasan znak, i pokazuje da se uobičajeni aktivisti ponovo postrojavaju kako bi uništili nezavisne otcepljene republike Donbasa, LNR i DNR.

U zvaničnom saopštenju za medije međunarodnim novinarima, Basurin je objasnio:

- Dobili smo podatke o dolasku grupe od 50 naoružanih ljudi u zoni koju je držala 36. brigada, u blizini naselja Berdjansk. Oni su opremljeni, kako kažu, sa najnovijom tehnologijom. Prtljag je specifičan za militante i na osnovu toga imamo znanje o njihovoj specijalizaciji - oni su snajperisti.

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

Prema rečima prestavnika ministarstva odbarne, to bi moglo dovesti do povećanja broja incidenata snajperske vatre na pozicije DNR-a i mirne četvrti u blizini Marijupolja, u oblastima pod kontrolom 36. i 128. brigade oružanih snaga.

TAKO TO RADI PUTIN, ODJEDNOM SMENIO 15 GENERALA: Nisu zadovoljili, velika ČISTKA U VRHU RUSKE VOJSKE I POLICIJE!

Ovaj razvoj se dešava jer ukrajinska vojska pokušava da obnovi svoju snagu dovoljno da napadne pozicije DNR.

AP/Photo

Obično je ovo usklađeno sa drugim sukobima u drugim regionima sveta, tako da su ruske snage i vojne operacije preterano rastegnute. Ova strategija je dosledno prisutna tokom poslednje četiri godine. Prema tome, svako povećanje aktivnosti protiv prekida vatre u Ukrajini može se pokrenuti paralelno sa islamskom aktivnošću u Siriji.

(VIDEO) NA NIŠANU LAZANSKOG! Da li su Kinezi dobili nevidljivi avion po ceni šporeta "smederevca"?

Istovremeno, sukob u Siriji se značajno kretao u korist sirijske vlade, a atlantističke snage na međunarodnom nivou su u mnogo lošijem položaju vojno, u smislu projekcije sile i koordiniranih napada, nego što su bile 2011. godine, na svom vrhuncu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija