• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik/informer

28.08.2018

19:32

TRAMPOVA DELEGACIJA U TAJNOJ POSETI ASADU: Nudili su mnogo, tražili još više, ali ih je ASAD POSLAO KUĆI PRAZNIH RUKU!

Vesti

TRAMPOVA DELEGACIJA U TAJNOJ POSETI ASADU: Nudili su mnogo, tražili još više, ali ih je ASAD POSLAO KUĆI PRAZNIH RUKU!

Podeli vest

Libanski list El Akbar tvrdi da su krajem juna u Damasku održani tajni razgovori sirijske i američke delegacije o posleratnom uređenju Sirije

Na čelu sirijske delegacije se nalazio šef obaveštajne službe Ali Mamluk. U razgovorima koji su trajali četiri sata učestvovao je i zamenik načelnika Generalštaba Movafak Asad. List ne javlja ko je činio američku delegaciju, već samo piše da je ona doputovala privatnim avionom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako navodi list, Amerikanci su predložili da povuku vojsku i savetnike iz Sirije, ali pod tri uslova: da se Iranci povuku sa juga zemlje, da se američkim kompanijama dozvoli da eksploatišu sirijska naftna polja i da se obezbede sve informacije o teroristima, kako o likvidiranim, tako i o onima koji pokušavaju da odu na Zapad.

Sirijci su odbacili te predloge, iako su priznali da su primamljivi. Oni su saopštili da se Amerikanci u Siriji nalaze nezakonito, kao okupatori, dok su Iranci tamo došli na poziv zakonitih vlasti i da su saveznici zvaničnog Damaska.

- Nećemo dozvoliti pristup prirodnim resursima onima koji ratuju protiv nas - izjavio je Ali Mamluk, dodavši da kao gest dobre volje Sirija pristaje na učešće američkih firmi u konzorcijumima sa ruskim i evropskim kompanijama.

Sirijci su priznali da su informacije o teroristima vrlo važne i izrazili su spremnost na saradnju, u zavisnosti od razvoja situacije u Siriji. Faktički, oni su uslovili saradnju povlačenjem američke vojske. 

UKRAJINCI DOVELI 50 ARAPSKIH SNAJPERISTA, RUSI SPREMAJU SPECIJALCE DA IH POČISTE: Ključa u Donbasu!

Razgovori su završeni bez rezultata, ali su se strane dogovorile da nastave kontakt uz posredništvo Rusije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odmah posle krha razgovora sa Asadom Pentagon je brže-bolje objavio tri uslova za povlačenje iz Sirije.

SAD će početi da povlače vojsku iz Sirije nakon što budu ispunjena tri uslova, rekao je šef Pentagona Džejms Matis. 

TAKO TO RADI PUTIN, ODJEDNOM SMENIO 15 GENERALA: Nisu zadovoljili, velika ČISTKA U VRHU RUSKE VOJSKE I POLICIJE!

- Prvo, mi treba da uništimo ISIS. Predsednik je jasno dao na znanje da ISIS mora biti uništen - rekao je Matis novinarima.

AP/Reuters/Fotomontaža

Prema njegovim rečima, druga dva uslova su obuka lokalnih snaga i oživljavanje ženevskog procesa.

- Ako lokalne snage mogu da održavaju bezbednost, mi ćemo moći da smanjujemo broj naših vojnika - naveo je on.

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

U međuvremenu, turski list Hurijet dejli je objavio da SAD grade vojnu infrastrukturu koja će im omogućiti da naprave bespilotnu zonu na severu Sirije. 

Kako se navodi, američka vojska je već prebacila radare u sirijski grad Kobani, kao i u američku bazu u gradu Šadadi. Uz pomoć tih kompleksa SAD će mogu da naprave bespilotnu zonu od Manbidša do Dejr el Zora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Anarhista

pre 5 godina

Од мене би добили само један одговор, сваки страни непозвани војник је окупатор, стога ће бити ликвидиран што је пре могуће.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija