• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2018

23:45

OTAC MELANIJE TRAMP NA METI SAD ZBOG JUGOSLOVENSKE UDBE?! Šef Bele kuće u problemu zbog tazbine iz Slovenije!

Vesti

OTAC MELANIJE TRAMP NA METI SAD ZBOG JUGOSLOVENSKE UDBE?! Šef Bele kuće u problemu zbog tazbine iz Slovenije!

Podeli vest

Tastu američkog predsednika Donalda Trampa Viktoru Knavsu (74) moglo bi da bude oduzeto državljanstvo SAD, koje je nedavno dobio, spekulišu tamošnji mediji. 

Oni navode da Melanijin otac ima dosije iz vremena bivše Jugoslavije, te da prema novim pravilima, koje je uveo upravo Tramp, nije imao pravo da postane američki državljanin. Zbog toga bi mogao da bude podvrgnut procesu revizije. 

Melanija neće da komentariše

Melanijina portparolka Stefani Grišam nije želela da odgovori "Dejli bistu" ništa u vezi sa optužbama protiv Viktora Knavsa.
- Politika prve dame SAD je da ne komentariše ništa o svojim roditeljima jer oni nisu deo administracije i zaslužuju privatnost - navela je Grišamova. 

Šverc i utaja poreza

Kako ugledni portal "Dejli bist" podseća, pozivajući se na knjigu slovenačkog novinara Bojana Požara "Melanija Tramp - gola istina", Knavsovo ime pominje se u arhivima Udbe. Navodi se da je bio optužen po članovima 226 i 235 Krivičnog zakona SFRJ iz 1970. Prvi član se odnosio na prodaju ili proizvodnju robe bez odobrenja, a kazna za to je bila do osam godina zatvora. Drugi član se odnosio na utaju poreza, za šta je bila zaprećena kazna do deset godina robije.

- Drugih detalja u vezi s Viktorom Knavsom u Udbinoj arhivi nema. Međutim, novinar Požar u svojoj knjizi navodi da je on sedamdesetih trgovao na crno, da je švercovao automobilske delove i utajio porez. Zbog toga je, kako Požar piše, bio krivično gonjen između 1974. i 1976, i bio je u zatvoru godinu dana - navodi "Dejli bist".

UKRAJINCI DOVELI 50 ARAPSKIH SNAJPERISTA, RUSI SPREMAJU SPECIJALCE DA IH POČISTE: Ključa u Donbasu!

Portal stoga zaključuje da je slučaj Viktora Knavsa više nego interesantan u vreme kad Amerika odbija da izda boravišne dozvole i državljanstva ljudima koji imaju dosijee u drugim zemljama.

Bivši šef Asocijacije američkih advokata za imigracije Dejvid Liopold kaže da zbog krivičnog dela utaje poreza Knavs nije trebalo da dobije ni zeleni karton u SAD, a kamoli državljanstvo.

- To može da bude pravni osnov za oduzimanje njegovog državljanstva - rekao je Liopold.

On je dodao da je Tramp nedavno uveo pravilo prema kojem državljanstvo SAD ne mogu da dobiju oni koji imaju krivični dosije. Takođe, svi oni za koje se ispostavilo da su lagali u svojoj prijavi za državljanstvo mogu da ostanu bez njega.

TAKO TO RADI PUTIN, ODJEDNOM SMENIO 15 GENERALA: Nisu zadovoljili, velika ČISTKA U VRHU RUSKE VOJSKE I POLICIJE!

- Hiljade ljudi su u procesu revizije državljanstva. U istom tom procesu bi mogao da se nađe i Trampov tast - objašnjava Liopold.

Legalan proces

S druge strane, Knavsov advokat Majkl Vajlds tvrdi da je aplikacija njegovog klijenta za dobijanje američkog državljanstva u potpunosti u redu i da je u skladu sa važećim zakonima u SAD.

- Njegov proces dobijanja državljanstva ne razlikuje se od ostalih u Americi. Knavsovi su prošli isti proces kao i milioni onih koji se prijave za državljanstvo - naglasio je Vajlds.

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

Ipak, mediji u SAD sumnjaju da je predsednik lično urgirao za svog tasta. On se sa suprugom Amalijom (73) preselio u Ameriku nakon što se Melanija 2005. udala za Trampa. Posle više od deset godina Melanijini roditelji su 9. avgusta dobili američko državljanstvo. Polagali su zakletvu na privatnoj ceremoniji u Njujorku. Nejasno je, međutim, ostalo to da li im je Melanija bila garant i ako nije, ko je to bio. 

Nacrtao holandsku zastavu umesto američke

Donald Tramp se tokom vikenda žestoko izblamirao jer nije znao kako izgleda američka zastava. On je sa Melanijom posetio dečju bolnicu u Kolumbusu u Ohaju, gde se družio sa decom, a kad je u bojanki trebalo da oboji zastavu SAD, umesto nje nacrtao je holandsku.
Tramp je seo sa decom za sto, a mališani su mu dali bojanku i flomastere. Trebalo je da oboji američku zastavu koja ima 13 crvenih i belih horizontalnih pruga i 50 belih zvezdica na plavom polju, ali predsednik SAD nije mogao da se snađe. Prvu horizontalnu liniju obojio je crveno, drugu je ostavio belo, međutim treću je ofarbao u plavo.
Deca su ga čudno gledala, pa je brzo sklonio bojanku i nastavio da priča sa mališanima.
Ipak, Trampov gaf je zabeležen kamerama, te su mu se Amerikanci smejali kad su videli šta je uradio. Društvene mreže pune su komentara, od onih da je sramota da predsednik SAD ne zna kako izgleda zastava njegove zemlje, do onih da građani nisu znali da žive u sjedinjenim holandskim državama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija