• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Webtribune.rs

29.08.2018

23:20

KINEZI HAKOVALI MEJL HILARI KLINTON I ČITALI SVE TAJNE SAD: Skandal se zahuktava, VAŠINGTON U ŠOKU, slede hapšenja!

Vesti

KINEZI HAKOVALI MEJL HILARI KLINTON I ČITALI SVE TAJNE SAD: Skandal se zahuktava, VAŠINGTON U ŠOKU, slede hapšenja!

Podeli vest

Donald Tramp izjavio je da je Kina hakovala mejlove bivšeg predsedničkog kandidata Hilari Klinton u vreme dok je bila na položaju državnog sekretara

Na svom Tviteru je napisao:

- Mejlove Hilari Klinton, od kojih su mnogi bili poverljive informacije, hakovala je Kina. Sledeći potez bolje da bude od FBI, DOJ ili će nakon svih njihovih grešaka (Komi, Mekkejb, Pejdž, FISA), njihov kredibilitet zauvek nestati - napisao je Tramp.

Prethodno je, pozvavši se na dva izvora, internet-portal The Daily Caller objavio da je kineska kompanija, koja je legalno delovala u Vašingtonu i, uspela da se "ubaci" u personalni server Klintonove, kada je bila na čelu Stejt departmana (od 2009-te do 2013-te).

Naveo je da je ta firma - čije ime nije navedeno - da u njen server ubaci kod koji joj je omogućavao da automatski kopira svu njenu elektronsku prepisku u periodu u kojem je bila državni sekretar. Tačnije: Kinezi su imali na "izvolite" sve što je Klintonova primala ili slala dok je boravila u svojoj kući na teritoriji države Njujork.

The Daily Caller tvrdi da je ta kineska kompanija delovala „u okviru obaveštajne operacije" i da je onlajn dobijala kopije bezmalo celokupne elektronske pošte koju je primala Klintonova a i onoga što je sama sastavljala, potpisivala i otpremala.

Portal dodatno navodi da je kongremsen-republikanac iz Teksasa, Luj Gomert, na slušanju u pravnom komitetu Predstavničkog doma 12. jula referisao da je "bezmalo sva elektronska prepiska Klintonove kao državne sekretarke dopala u ruke inostraniog subjekta".

Reuters

Gomert je tada odbio da otkrije kojoj državi pripada taj „subjekt", ali je naglasio da se ne radi o Rusiji.

Skandal sa elektronskom poštom Klintonove buknuo je 2015-te. Tada se saznalo da je za službenu prepisku kao državni sekretar koristila i privatni server, a to joj je službenim pravilima bilo najstrožije zabranjeno.

Potom je ona objavila da Stejt departmanu stavlja na raspolaganje svu svoju „radnu prepisku" (oko 55.000 službenih dokumenata).

ZLO NE ODUSTAJE! HILARI KLINTON: SRAMOTA JE DA KOSOVO BUDE SRPSKO, sušićemo podelu čim oborimo Trampa!

Istovremeno je priznala da je preko 30.000 mejlova - koji su navodno bili "lične prirode" - uništila.

Za ovo se odmah našla pod baražnom vattrom koja ne prestaje ni do danas.

Bivši šef FBI Džejms Komi u julu 2016. saopštio da je vođena istraga pokazala da nema uslova da se protiv Klitnonove podigne optužnica.

U oktobru je objavio da se istraga - zbog "novih saznanja" - obnavlja. Pa 6. novembra - samo dva dana pre predsedničkih izbora - ponovo saopštio da je Klintonova čista i da nema razloga za njeno izvođenje pred sud.

HRVATSKI ISTORIČAR RASTURIO USTAŠE: Niko zdravog razuma neće više u "LIJEPOJ NJIHOVOJ" NEGIRATI JASENOVAC!

Računica je bila da će joj to saopštenje pomoći da pobedi Ttrampa koji je u izbornoj kampanji tvrdio da je korišćenjem privatnog mejla na funkciji državnog sekretara nanela štetu nacionalnoj bezbednost.

Reuters

Ta računica se pokazala pogrešnom.

(VIDEO) KRAJ IGRE! PUTIN ISPRED SIRIJE POSTAVIO DESET RATNIH BRODOVA I DVE PODMORNICE, Asada više niko ne sme ni da takne!

Skandal se tek zahuktava, a može se završiti i hapšenjima kakvih u Vašingtonu decenijama nije bilo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59