• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

31.08.2018

19:06

ALEKSANDAR ZAHARČENKO, legendarni komandant KOJI JE DVA PUTA RANJAVAN: Od prvih dana na braniku Donjecka!

Vesti

ALEKSANDAR ZAHARČENKO, legendarni komandant KOJI JE DVA PUTA RANJAVAN: Od prvih dana na braniku Donjecka!

Podeli vest

Ubijeni lider samoproglašene Donjecke narodne republike već u prvim danima posle državnog udara u Kijevu, maja 2014. godine, postavljen je za vojnog komandanta Donjecka 

Kasnije je postao zamenik ministra unutrašnjih poslova DNR. Obavljao je i funkciju premijera te samoproglašene republike, a 2. novembra 2014. godine izabran je za šefa DNR, nakon što je na izborima osvojio 75,5 odsto glasova. Zvanično je stupio na dužnost 4. novembra.

Zaharčenko je učestvovao i u borbama, a dva puta je bio ranjavan - najpre u ruku, u borbama kod Koževnje u julu 2014, a potom u nogu u borbama u Debaljcevu u februaru 2015. godine. Imao je čin general-majora DNR, a bio je nosilac više odlikovanja.

Aleksandar Zaharčenko je rođen je 26. juna 1976. godine u Donjecku. Po struci je bio elektromehaničar. Studirao je prava, a jedno vreme se bavio i preduzetništvom. Iza njega su ostali supruga Natalija i četvorica sinova. 

(IZ MINUTA U MINUT) UBIJEN LIDER DNR ALEKSANDAR ZAHARČENKO: Moskva: Iza ubistva stoji Kijev, Donjeck: Osvetićemo se!

Zaharčenko je ubijen u eksploziji u restoranu "Separ" u blizini svoje rezidencije. Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu i da se okolnosti utvrđuju.

MOSKVA: ZAHARČENKA JE UBILA KIJEVSKA PARTIJA RATA! Reč je o terorističkom scenariju i prelasku na krvavu borbu!

Ruski mediji podsećaju da su Donjecka i Luganska narodna republika formirane posle državnog udara u Kijevu 2014. godine i da je ta teritorija često bila meta diverzija ukrajinskih specijalnih službi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija