• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

31.08.2018

19:31

KIJEV PRETI PUTINU, UNIŠTIĆEMO TI FLOTU U AZOVSKOM MORU ZA PET MINUTA: Ključa u moru koje deli Ukrajinu i Rusiju!

Vesti

KIJEV PRETI PUTINU, UNIŠTIĆEMO TI FLOTU U AZOVSKOM MORU ZA PET MINUTA: Ključa u moru koje deli Ukrajinu i Rusiju!

Podeli vest

Ukrajina ima dovoljno snaga i sredstava da uništi celu rusku flotu u Azovskom moru za pet minuta, izjavio je ukrajinski poslanik Jurij Berjoza

Prema njegovom mišljenju, u ovom trenutku odbrambeni resori Ukrajine preduzimaju sve neophodne mere za adekvatan odgovor protivniku na obali Azovskog mora. 

- Ukrajina ima sve snage i sredstva da uništi ruske vojne brodove koji će krenuti u ofanzivu s Azovskog mora, a ukrajinski odbrambeni sektor preduzima sve neophodne mere na obali radi adekvatnog odgovora protivniku - izjavio je poslanik ukrajinskog "Narodnog fronta" Jurij Berjoza, prenose ukrajinski mediji. 

- Ako se pogleda na mapu, u Azovsko more, uz pravilno razmeštanje i utvrđivanje raketnih baterija, svaka flota koja tuda prođe može da bude uništena bukvalno za pet do deset minuta - naveo je Berjoza.

On je dodao da je, ako se izmeri potencijalno rastojanje na kojem se nalaze protivnički brodovi, moguće čak upotrebiti i naoružanje koje je Sovjetski savez imao 1991. godine.

- Ono je, praktično, sve kod nas - raketno-artiljerijski sistemi mogu da unište praktično svaku flotu.

(IZ MINUTA U MINUT) UBIJEN LIDER DNR ALEKSANDAR ZAHARČENKO: Moskva: Iza ubistva stoji Kijev, Donjeck: Osvetićemo se!

 
Poslanik je, takođe, kazao da se nada da će na zasedanju Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, koji je sazvao ukrajinski predsednik Petro Porošenko radi razmatranja situacije u Azovskom moru, biti donete "uravnotežene i trezvene odluke".

Printskin

- Raspodela mora, koja je izvršena tokom mandata prethodnih predsednika, ne ide u korist Ukrajine, a Porošenko je dužan da postavi zadatak Ministarstvu inostranih poslova: šta je potrebno da raskinemo, kako da se štitimo, kojim međunarodnim institucijama da šaljemo apele, kojim partnerima da se obratimo i kojim međunarodnim sudovima da se žalimo - rekao je Berjoza.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 5 godina

Bilo bi vam mnogo pametnije da se resite CIA-skih podrepasa u Ukrajinskoj vladi koja je dovela do rata i rezultirala u totalnom ekonomskom kolapsu Ukrajine... unistila sve beneficije kojima je Ukrajina ubirala zbog dobrih odnosa sa Rusijom, prvenstveno od prodaje gasa... sada nemate nista vojska vam je potucena, ekonomija unistena, Rusija vas drzi na nisanu, Donbas i Krimeja su se odcepili ostali ste bez icega i poslali su vas na kolena da zavisite od donacija evrope.... sve da bi bili zapadne sluge kao braca ustase iz hr... samo vidite nije Rusija Srbija pa da je bombarduje NATO zarad toga sto se branila na sobstvenon teritoriji.... bilo bi vam pametnije da molite Ruse za oprost i da nadjete nacin da im zatrazite oprost inace cete zavrsiti kao i banderasi 1945... ostacete i bez Kijeva....

Bosko

pre 5 godina

Da li su svi ovi u Ukrajini normalni, ili to Ameri obecavaju svoju pomoc?

milan lala

pre 5 godina

Koje fantaziranje bolesnika, cuj oni bi unistili Rusku flotu za 5 minuta. Teske budale vode glavnu rec u Kievu. Pa sto je ne unistite, zao vam Rusa jeli ?. Unistili bi vi svasta kad bi mogli , prpa bato, znate vi sta bi vas odmah snaslo, expresno bi ostali bez drzave i postali azilanti u EU.

Jovan

pre 5 godina

Putin posmatra i misli ko voli neka izvoli skupa sa amerima .

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija