• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

02.09.2018

09:18

AMERI UCENJUJU ERDOGANA, AKO KUPI OD RUSA S-400 NE DAMO MU LOVCE: Neću od vas dozvolu da tražim!

Vesti

AMERI UCENJUJU ERDOGANA, AKO KUPI OD RUSA S-400 NE DAMO MU LOVCE: Neću od vas dozvolu da tražim!

Podeli vest

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da njegova zemlja ne namerava da od bilo koga traži dozvolu za kupovinu odbrambenih sistema S-400 od Rusije

- Postigli smo sporazum sa Rusijom o S-400, i neki su zbog toga zabrinuti. Žao mi je, ali nikoga nećemo pitati za dozvolu - rekao je Erdogan turskom listu "Milijet".

Turski predsednik je 31. avgusta rekao da se Turska nada da će raketne sisteme dobiti "što je pre moguće", podseća Tass.

PUTIN PODSETIO ERDOGANA: Zvao si me u restoran na ručak, DOĆI ĆU, AKO...

Vest o rusko-turskim pregovorima o isporuci sistema S-400 prvi put se pojavila novembra 2016. a u septembru 2017. Erdogan je saopštio da je Ankara potpisala ugovor sa Moskvom o kupovini kompleksa S-400 i za to unapred platila.

S-400Informer

S-400

Direktor ruske državne korporacije "Rostek" Sergej Čemezov rekao je da će isporuka početi u martu 2020.

U međuvremenu, Vašington je upozorio Ankaru da bi, u slučaju da od Rusije kupi sisteme S-400, SAD mogle da odbiju da Turskoj prodaju lovce F-35.

Inače, S-400 "trijumf" je moderan protivavionski raketni sistem dugog dometa koji se koristi od 2007. godine.

Osmišljen je da uništava avione, krstareće i balističke rakete, uključujući one srednjeg dometa, a može se koristiti i protiv ciljeva na kopnu. Kompleks S-400 može da gađa ciljeve na razdaljini i do 400 kilometara, kao i na visini do 30 kilometara.

AMERI I TURCI SE SVAĐAJU, RUSI SE KORISTE: Turska kriza-test Putinove moći na globalnoj sceni!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 5 godina

Ako mu Ameri na isporuce lovce, Turcin ce lepo da pazari SU-35, a kada pristigne i SU-57 eto i njega u "ergeli". Prakticno imace bolje avione od svih NATO clanica. ameri se boje sistem S-400, jer im to smanjuje sansu da napadnu Tursku, ako im takva suluda ideja padne na pamet. Pametan je Erdogan, pametniji no sto mu mnogi pripisuju. Vidi on da nema zasto da se plasi Rusa, a Ameri ga non-stop ucenjuju, prete, hoce da ga svrgnu sa vlasti, prakticno da zauzmu Tursku.

Jovan

pre 5 godina

Erdogan je pametan čovek Ameri nemogu da ga ucenjuju Turska je velika i može se reći jedna od vodećih vojnih sila u svetu a što se tiče aviona ima kod Rusa da biraju a uvideće koji su bolji i savremeniji f 35 ili su 35 .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija