• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2018

21:22

(VIDEO) NEPROCENJIVA ŠTETA U BRAZILU: Policija suzavcem sprečila građane da uđu u ruševine  IZGORELOG NACIONALNOG MUZEJA!

Vesti

(VIDEO) NEPROCENJIVA ŠTETA U BRAZILU: Policija suzavcem sprečila građane da uđu u ruševine IZGORELOG NACIONALNOG MUZEJA!

Podeli vest

Brazilska policija ispalila je suzavac i upotrebila pendreke kako bi sprečila nekoliko stotina ljudi da uđu u zgradu Nacionalnog muzeja u Rio De Žaneiru, koju je noćas zahvatio požar

Okupljeni zahtevaju ulazak u zgradu kako bi videli šta je uništeno u ogromnom požaru, koji je noćas progutao 200 godina stari Nacionalni muzej, koji je čuvao eksponate egipatske, starogrčke i rimske umetnosti, kao i neke od prvih fosila pronađenih u Brazilu.



S druge strane, brazilski predsednik Mišel Temer rekao je danas da su državne i privatne banke i kompanije pristale da pomognu u obnovi Nacionalnog muzeja.
tanjug ap


Temer je, prethodno, rekao da je juče bio "tužan dan za sve Brazilce"."

- Dve stotine godina rada, istraživanja i znanja je izgubljeno- naveo je Temer u saopštenju.

Oglasio se i zamenik direktora brazilskog Nacionalnog muzeja Luis Fernando Dijas Duerte navodeći da su on i njegove kolege znale za rizik od požara u zgradi i da svakodnevno brinuli zbog toga. 



On je za jednu brazilsku televiziju rekao da je svakog dana, pre izlaska sa posla, isključivao sve uređaje u svojoj kancelariji iz bezbednosnih razloga. 

On je, takođe, rekao da su zaposlene u muzeju nedavno obučavali vatrogasci kako da maksimalno umanje rizik od požare i kako da reaguju, u slučaju da on izbije. 
Zamenik direktora muzeja rekao je i da nikoga, koji bi primenio u praksi ono što je naučio na obuci, nije bilo u zgradi kada je izbio požar. 

Portparol vatrogasne službe Rija Roberto Robadej izjavio je da je požar izbio sinoć u 19:30 časova dok je muzej bio zatvoren.


On je naveo da je intervenicija vatrogasaca započela sporije nego što je trebalo zato što dva hidranta koja su bila najbliže muzeju nisu bili u funkciji, pa su kamioni upućeni do obližnjeg jezera kako bi odatle doneli vodu.
tanjug ap


Robadej je dodao da su i pored toga vatrogasci uspeli da spasu neke od muzejskih eksponata.

Uzrok požara za sada nije poznat.

(VIDEO) VATRA PROGUTALA NACIONALNI MUZEJ U BRAZILU! Već izgorele hiljade NEPROCENJIVIH ISTORIJSKIH ARTEFAKTA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija