• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok

10.09.2018

18:57

SAD SKINULE RUKAVICE, KAZNIĆE SVE KOJI SUDE AMERIKANCIMA ILI IZRAELCIMA: Međunarodni krivični sud u PROBLEMU!

Vesti

SAD SKINULE RUKAVICE, KAZNIĆE SVE KOJI SUDE AMERIKANCIMA ILI IZRAELCIMA: Međunarodni krivični sud u PROBLEMU!

Podeli vest

SAD će se suprotstaviti svim neophodnim sredstvima ako se Međunarodni krivični sud ikad usudi da procesuira američke ili izraelske državljane, te će kazniti sve one koji sarađuju u istragama za ratne zločine, saopštiće u današnjem obraćanju Džon Bolton, prenosi Vašington post

Sjedinjene Države će iskoristiti sva neophodna sredstva kako bi zaštitile naše građane i građane saveznika od nepravednog krivičnog gonjenja od strane ovog nelegitimnog suda - stoji u saopšenju savetnika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

- Nećemo sarađivati sa Međunarodnim krivičnim sudom. Nećemo pružiti nikakvu pomoć Međunarodnom krivičnom sudu. Nećemo se pridružiti Međunarodnom krivičnom sudu. Pustićemo da umre sam. Na kraju krajeva, u odnosu na sve namere i svrhe, Međunarodni krivični sud je već mrtav za nas.

Energični govor pod nazivom "Zaštita američke ustavnosti i suvereniteta od međunarodnih pretnji", prema Vašington postu, biće dostavljen konzervativnim grupama u Vašingtonu.

Administracija Trampa će se suprotstaviti ako Sud nastavi sa formalnom istragom o ratnim zločinima koje su počinile američke snage u Avganistanu.

Međunaroni krivični sud razmtra zvaničnu istragu nakon što je dobio 1,17 miliona optužbi afganistanskih građana o zločinima lokalnih snaga bezbednosti, koalicije pod vođstvom SAD i talibana.

MOSKVA: VUČIĆ NA KOSOVU IZVUKAO REMI IZ IZGUBLJENE PARTIJE: Trijumf Srbije kada to niko na Zapadu nije očekivao!

Pored toga, Bolton će se založiti da zaštiti sve američke saveznike od sličnih gonjenja - naročito Izraela, koji se tereti za izvršenje ratnih zločina protiv palestinskih civila.

- SAD će uvek stajati uz Izrael, našeg prijatelja i saveznika - navodi se u Boltonovom tekstu.

Potencijalne američke sankcije protiv sudija, tužilaca i onih koji sarađuju u takvoj istrazi mogu uključivati zabranu tim pojedinacima ulazak u SAD, zamrzavanje imovine i podložnost gonjenja pred američkim sudovima.

Sjedinjene Države (kao i Rusija) nikada nisu ratifikovale Rimski sporazum iz 2002. godine kojim je uspostavljen Međunarodni krivični sud.

DAČIĆ ODBRUSIO KITAROVIĆ: Prvo vratite Srbe u Knin pa onda delite lekcije Srbiji!

Telo je od tada široko kritikovano kao politički instrument, posebno nakon što u slučaju bivše SR Jugoslavije sud u Hagu nije ispitao ilegalnu intervenciju NATO i bombardovanje Beograda, nego samo procesuirao predsednika Slobodana Miloševića. 

Ipak, SAD vrše određeni uticaj na sud preko evropskih vlada, koje su dominantne u administraciji Suda. Dakle, iako bi Međunarodni krivični sud pokreneo istragu i utvrdio krivicu američkih snaga za ratne zločine, sigurno je da Vašington neće primeniti takve odluke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija