• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.09.2018

15:14

ORBAN POSLANICIMA EP: Hoćete da osudite ceo mađarski narod!

Vesti

ORBAN POSLANICIMA EP: Hoćete da osudite ceo mađarski narod!

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas u raspravi sa evropskim parlamentarcima o izveštaju o stanju u Mađarskoj, da se Evropski parlament sprema da osudi čitav mađarski narod

- Znam da ste vi već zauzeli stajalište po ovom pitanju i znam da će velika većina vas podržati ovaj izveštaj. Znam i to da moj govor neće promeniti vaše mišljenje. Ipak sam došao ovamo jer se vi sada spremate da osudite ne samo jednu vladu, nego jednu čitavu državu, jedan čitav narod. Osudićete Mađarsku koja je već hiljadu godina deo evropske hrišćanske porodice - rekao je Orban na plenarnoj sednici u Evropskom parlamentu.

Evropski parlament izglasao je danas početak kaznene procedure Mađarskoj zbog navodnog kontinuiranog kršenja demokratskih zakona?!?

Ova odredba Ugovora o EU podrazumeva suspenziju određenih prava zemlje članice uključujući i zabranu prava glasa u EU institucijama.

BRISELSKI MOĆNICI NASRNULI NA ORBANA! EP izglasao početak kaznene procedure Mađarskoj!

Poslanici su rezoluciju o pokretanju procedure protiv Mađarske usvojili velikom većinom glasova nakon žestoke debate i između različitih frakcija Evropskog parlamenta i unutrašnjih podela među članovima najveće Evropske narodne partije kojoj pripada stranka mađarskog premijera Viktora Orbana.

- Mađare žele osuditi, jer smo odlučili da nećemo postati zemlja migracija - rekao je Orban.

On je rekao da postoji želja da se Mađari isključe iz procesa odlučivanja i da im se oduzme pravo na zastupanje svojih interesa.

- Ako želimo da budemo ujedinjeni u raznolikosti, onda razlike ne smeju da budu razlozi za osudu bilo koje države članice te njeno isključivanje iz procesa zajedničkog donošenja odluka - rekao je Orban.

On je kritikovao sadržaj izveštaja, rekavši da njegovi tvorci nisu upoznati sa elementarnim činjenicama i da u njemu ima 37 netačnih tvrđi o Mađarskoj.

- Kakvu god odluku danas donesete, Mađarska neće popustiti pred ucenama. Mi ćemo zaustaviti nezakonite migracije i odbranićemo svoja prava, ako treba i naspram vas. Videćemo kakav će biti ishod izbora u maju. Ja mislim da će vratiti demokratiju u evropsku politiku - zaključio je Orban svoj govor uz glasno odobravanje dela poslanika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bravo

pre 5 godina

sve cestitke Orbanu, tako se brane nacionalni interesi i drzava!!! mi treba da uzmemo recept od Orbana kako braniti nacionalne interese !!!

branko1

pre 5 godina

Gospodine Orban,zaslužujete veliko poštovanje jer imate svoje mišljenje I svoj stav I znate šta je dobro a šta nije za vašu zemlju,i imate srce da to kažete.Bravo !!!!

Nepoznati

pre 5 godina

Orban je proterao Sorosa iz Madjarske,a to se ne prasta.Nema to veze sa migrantima,oni idu u bogate zapadne zemlje.

DUSAN

pre 5 godina

AKO OSDE MADJARE A MISLIM DA NECE U SUPROTNOM POJEDINE DRZAVE CLANICE EVROPSKE UNIJE ĆE POČETI BITI NEPOSLUSNE I OKRETATI SE SAMI SEBI ILI IĆI PUTEM RUSA KOJI SU SVE JAČI I JAČI ODE EVROPA JER EKSTREMIZAM I NACIONALIZAM BUKTI NEĆE BITI DOBRO

deda Raša

pre 5 godina

Madjarska brani ceo Balkan. Svaka cast gospodine Orban.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija