• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadans

14.09.2018

22:08

ŠAH-MAT ZAHAROVE VAŠINGTONU: AMERI DOBILI ŠAMARČINU I JASNU PO(R)UKU: Otarasite se sopstvenog hemijskog arsenala!

Vesti

ŠAH-MAT ZAHAROVE VAŠINGTONU: AMERI DOBILI ŠAMARČINU I JASNU PO(R)UKU: Otarasite se sopstvenog hemijskog arsenala!

Podeli vest

Moskva ne namerava jednostrano da ispunjava nelegitimne zahteve SAD da se izvrše dodatne inspekcije hemijskih objekata u Rusiji, izjavila je u petak portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova

U četvrtak je Stejt department saopštio da SAD mogu da odustanu od "žestokog paketa sankcija" protiv Rusije povodom "slučaja Skripalj" ukoliko Moskva dozvoli da se izvrši inspekcija njenih hemijskih objekata.

Zaharova je navela da ruske vlasti neće reagovati na ultimativne zahteve koji izlaze iz okvira Konvencije o zabrani hemijskog oružja.

Prema njenim rečima, Rusija je uništila svoje zalihe hemijskog oružja uz strogu međunarodnu kontrolu u septembru prošle godine i nastavlja savesno da ispunjava sve ostale obaveze iz Konvencije o zabrani hemijskog oružja. 

(VIDEO) SNIMLJEN MISTERIOZNI OBJEKAT NA ANTARKTIKU? Dug je čak 1.500 metra, NAUKA NEMA POJMA O ČEMU JE REČ!

Prema odredbama te konvencije, Organizacija za zabranu hemijskog oružja redovno sprovodi inspekcije objekata. U periodu od januara do avgusta ove godine obavljene su četiri inspekcije ruskih preduzeća iz sfere hemijske industrije, a tokom protekle dve godine pregledana su četiri objekta i uskoro bi trebalo da bude pregledan i poslednji, peti objekat. 

(VIDEO/FOTO) I AMERI BEZ REČI GLEDALI PUTINA KAKO VRŠI SMOTRU na najvećim vojnim manevrima u istoriji Rusije!

- Drugim rečima, inspekcijska delatnost OZHO u Ruskoj Federaciji nikada nije bila prekidana i nastavlja da se ostvaruje u strogom skladu s Konvencijom o zabrani hemijskog oružja - objasnila je Zaharova. 

Ona je pozvala SAD da se otarase sopstvenog hemijskog arsenala.

- Oni pre svega treba sami da ispune svoju osnovnu obavezu iz Konvencije za zabranu hemijskog oružja i da likvidiraju sopstveni arsenal hemijskog oružja. Ne sme se zaboraviti da je upravo Vašington svojevremeno više od svih ratovao za to da u Konvenciji budu propisani konkretni rokovi - april 2007. godine. Sada je već 2018. godina, a SAD i dalje nisu uništile veoma impozantne zalihe otrovnih supstanci - navela je Zaharova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

Čim Amer nešto kaže, ili obeća NE VERUJ, jer LAŽE! Šta je sa rezolucijom 1244, gde se u tački 4. kaže: " Потврђује да ће након повлачења договореном броју југословенског и српског војног и полицијског особља да буде дозвољено да се врате на Косово да би обављали функције у складу са Анексом 2; ".

Stojan

pre 5 godina

Ponovo su prevarili Rusiju i cak izgleda nemaju ni nameru da uniste svoje hemijsko oruzije a optuzuju Ruse i Sirijce za upotrebu i nekakva trovanja sa hemijskim oruzjem. Najgore je sto oni davaju hemijsko oruzije teroristima pa onda orkivljuju sve i svakog drugog.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija