• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2018

18:41

(VIDEO) NIKADA NE PROPUŠTAJTE PRILIKU KADA VAS POZOVU DA GLASATE: Donald Tusk o svom životnom motu

Vesti

(VIDEO) NIKADA NE PROPUŠTAJTE PRILIKU KADA VAS POZOVU DA GLASATE: Donald Tusk o svom životnom motu

Podeli vest

Obraćajući se na makedonskom jeziku, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk pozvao je građane Makedonije da izađu na referendum o novom imenu države

- Veoma je retko u životu da imamo priliku da promenimo svoju sudbinu. Još je ređe izmeniti sudbinu nacije. Ovo je moje lično iskustvo, kao Poljak. Geopolitika nam decenijama nije davala nikakvu priliku. Prilika je došla pre nekih 30 godina. Uprkos verovanju mnogih da je nemoguće napraviti promenu, mobilisali smo svoje prijatelje i porodice i izglasali smo ovu promenu. Danas, Poljska uživa beskonačne prilike koje nudi Evropska unija. Ne bih vam o ovome pričao danas, da ne verujem da i vi možete da uspete. Moja životna lekcija je jednostavna, nikada ne propuštajte dobru priliku kada vas pitaju da glasate - poručio je Tusk u video snimku objavljenom na njegovom zvaničnom Tviter nalogu.

 

 


Referendum na kojem će se građani Makedonije izjasniti o novom imenu države, odnosno sporazumu sa Grčkom, zakazan je za 30. septembar.

Makedoncima će tog dana biti postavljeno jedno pitanje: "Da li podržavate članstvo u EU i NATO, prihvatanjem sporazuma Makedonije i Grčke".

(VIDEO) GOVOR DONALDA TUSKA KOJI JE IZNERVIRAO ŽUTU OLOŠ ELITU: Vučiću, kreativan si kao Tesla u nauci i Novak u Tenisu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
didident

pre 5 godina

bojkotujem , nemam para ni za kartu do glasacog mesta , za neupocene 70 % gradjana u Makeodnji kasni sa otpatom kredita , ne zato sto ljudi nece d aplacaju ,vec zato sto je ekonomija totalno presusila .totalna ekonomska katastrofa ....ko nije bio ziveo u Makedoniji mozete da mu pricate price MENI NE .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija