• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

17.09.2018

23:11 >> 23:14

(VIDEO) KLJUČA U MEDITERANU! Ratni brodovi NATO krenuli ka Siriji, čaka ih DESET RUSKIH BRODOVA I DVE PODMORNICE!

Vesti

(VIDEO) KLJUČA U MEDITERANU! Ratni brodovi NATO krenuli ka Siriji, čaka ih DESET RUSKIH BRODOVA I DVE PODMORNICE!

Podeli vest

Ratni brodovi NATO-a su se približili obalama Sirije, piše ruska televizija "Zvezda", pozivajući se na zapadne medije

Istočnim Sredozemljem u ovom trenutku patroliraju brodovi Ratnih mornarica Kanade, Grčke, Holandije. Najveća grupa je američke mornarice.

Kod sirijske obale se nalaze tri američka razarača i udarne atomske podmornice sa dve stotine krstarećih raketa „Tomahavk".

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, Vašington povećava svoje prisustvo, ne samo u Sredozemnom moru. U Persijski zaliv je uplovio američki razarač „Salivans" sa više od 50 raketa, dok je u vojnu bazu u Katar doleteo strateški bombarder.

Kako navode u ruskom vojnom resoru, povod za napad NATO na Siriju mogla bi da bude provokacija sa korišćenjem hemijskog oružja.

ŠIPTARI U FRCI! TAČI NA 'RIBANJU' KOD TRAMPA: Glavna tema KOREKCIJA GRANICE IZMEĐU KOSOVA I SRBIJE, koju su SAD podržale?!

Podsetimo, Rusija je u međuvremenu napravila  dosad najveću koncentraciju ratnih brodova u istočnom Mediteranu - ispred obala Sirije. 

U tu zonu su 27. avgusta stigle dve moderne fregate iz sastava njene Crnomorske ratne flote - "Admiral Grigorovič" i "Admiral Esen". Sa njima ih je sada deset i bezmalo svi su naoružani rstarećim raketama "Kalibar".

Plus, ispod njih su dve moderne ruske podmornice, a oko njih tri pomoćna broda i jedan tanker.

Pored poemnutih fregata, u „sirijskoj eskadri" još su: raketna krstarica „Maršal Ustinov", veliki protivpodmornički broj „Severomorsk", patrolni brod „Pitljivij", fregata „Admiral Makarov", mali raketni brodovi velike udarne moći „Grad Svijažsk", „Veliki Ustjug" i "Višnjij Voločok" i dizel-električne podmornice B-268 „Veliki Novgorod" i B-271 „Kolpino".

 

MISIJA VATIKAN: MILOGORCI KREĆU U LIKVIDACIJU POSLEDNJEG BASTIONA SRPSTVA! Obalu Jadrana čiste od pravoslavlja!

        
"Maršal Ustinov" je opremljen moćnim protivbrodskim raketnim sistemom „Vulkan", a „Kalibre" ima osam od seset ruskih brodova u istočnom mediteranu.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija