• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

18.09.2018

18:06

NETANJAHU S PUTINOM O OBARANJU AVIONA: Izraelski avioni nisu oborli ruski, SIRIJA JE KRIVA!

Vesti

NETANJAHU S PUTINOM O OBARANJU AVIONA: Izraelski avioni nisu oborli ruski, SIRIJA JE KRIVA!

Podeli vest

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu razgovarao je danas telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o obaranju ruskog vojnog aviona, navodeći da je krivica na Siriji

Netanijahu je ponudio "sve neophodne informacije" potrebne za istragu u vezi sa ovim slučajem, saopštila je kancelarija izraelskog premijera, preneo je Rojters.

Putin je prethodno izjavio da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posledica "spleta tragičnih okolnosti".

On je naveo da ruski avion, nadomak Sirije, nisu oborili izraelski avioni, javlja Rojters.


- U poređenju sa dobro poznatim događajima, kada je turski borbeni avion oborio naš avion, situacija je bila drugačija. Ovoga puta, izgleda da je reč o nizu tragičnih okolnosti", rekao je ruski predsednik, na konferenciji za novinare posle razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, prenosi Tas s.

Prema Putinovim rečima, turski avion je svojevremeno "namerno oborio ruski avion", dok u incidentu koji se dogodio sinoć "izraelski avioni nisu oborili ruski".

- Podrazumeva se da moramo najozbiljnije izanalizirati šta se dogodilo. Naš stav o ovoj tragediji je sadržan u saopštenju Ministarstva odbrane, koje se u potpunosti slaže sa mnom - istakao je ruski predsednik.

Uz to, on je uputio izraze saučešća porodicama članova posade i najavio da će Rusija pojačati bezbednost svojih trupa na području Sirije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je izviđački avion "iljušin Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora u noći između ponedeljka i utorka, javio je AP.

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko ministarstvo je navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

U međuvremenu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio da će Rusija odgovoriti na akcije izraelskih vazduhoplovnih snaga koje su, kako je rekao, dovele do fatalnog rušenja ruskog aviona "iljušin Il-20" u ponedeljak uveče na području Sirije.
 

PUTIN O OBARANJU RUSKOG AVIONA: Nisu ga srušili Izraelci, bio je to SPLET TRAGIČNIH OKOLNOSTI!

 

(FOTO) SIRIJSKA VOJSKA GREŠKOM SRUŠILA RUSKI AVION! Gađali izraelski F-16, oborili Iljušina i UBILI 15 LJUDI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59