• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/webtrinube

19.09.2018

18:57

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆA MOĆ NOVOG RUSKOG ORUŽJA:  Od raketnog sistema SOSNA nevidljivi avioni NE MOGU DA POBEGNU!

Vesti

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆA MOĆ NOVOG RUSKOG ORUŽJA: Od raketnog sistema SOSNA nevidljivi avioni NE MOGU DA POBEGNU!

Podeli vest

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je detalje o taktičkim i tehničkim karakteristikama novog ruskog Sosna protivavionskog raketnog sistema, koji je pokrenut krajem avgusta na Međunarodnom tehničko-vojnom formu “Vojska 2018.“

Jedinstvenost novog sistema, čija je glavna funkcija da zaštiti vojne instalacije od vazdušnih udara, nalazi se sa raznim inovacijama koje su razvili ruski inženjeri, rekao je Vladimir Uklejev, šef protivavionskog raketnog sistema, kog je rusko Ministarstvo odbrane citiralo za novine Zvezda.

Sosna se može koristiti u svim vrstama borbenih operacija. Tokom vežbi, sistem je uspešno pucao na “neprijateljske“ mete brzinom do 30 kilometara na sat.

Foto: printscreen

 

Ovo neverovtno borbeno vozilo je sposobno da efikasno deluje pod bilo kakvim vremenskim uslovima, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, pa čak i u prisustvu prirodnih ili veštačkih smetnji koje je stvorio neprijatelj.

Pored toga, on ima mogućnost da deluje protiv kopnenih meta uništavajući slabo zaštićene mete – činjenica koja je uspešno isprobana tokom faze testiranja.

Sosna sistem je opremljen sa 12 Sosna-R 9M340 protivavionskih vođenih raketa, koje mogu dostići ciljeve koji lete brzinom i do 300 m/s, krstareće rakte na brzinama i do 250 m/s i helikoptere na 100 m/s. Rakete se takođe mogu koristiti protiv dronova.

 

Ranije ove godine, rusko Ministarstvo odbrane je na svom YouTube kanalu objavilo video snimak testova lansiranja Tor-M2DT raketnog sistema u regionu Arhangeljsk na poligonu Kapustin Jar.

Manevri su izvedeni pod uslovima aktivne radio interferencije, dok su konvencionalne mete imitirale ponašanje vazdušnih meta potencijalnog neprijatelja. Pored toga, tokom testiranja je testirana i preciznost sistema ispaljivanjem vatre.

Sada će sistem morati da prođe kroz testove vazdušnog transporta i vremenske testove na Arktiku.

Ovo oružje je po prvi put predstavljeno 2017. godine tokom godišnje Parade pobede. Sposobno je da obavlja borbene misije u svim uslovima, čak i u situacijama aktivnog elektronskog ratovanja. Istaknuto je da Tor-M2DT ima sposobnost da istovremeno eliminiše četiri mete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

ja sam predlagao i pisao o mogucnosti da Srbija iskoristi stare T55 kao sisteme za protivoklopnu borbu ali za PVO gde bi kupola topa bila skinuta i postavljena laksa nova platforma topa od 20 mm plus sa leve i desne strane od topa po 3 navodjene protiv oklopne rakete plus 18 cevi sa nevodjenim raketama.Takvo oruzje bi u sadejstvu sa tenkovima i oklopno borbenim gusenicarima imalo devastirajuci efekat na moguce neprijateljske oklope,robotiku i njegovu pesadiju ali i KAO artiljerisko oruzje koje bi u takvim uslovima moglo da presece front na pola.Sa druge strane u urbanim uslovima kao i u prirodi u sadejstvu sa formacijom velicine cete bi moglo da ima odlucujuci efekat a da se nasi vojnici ne izlazu preteranom riziku sto je i cilj svakog dobrog komandanta. Naravno da bi smo nase stare T55 i M80 vozila mogli da koristimo za PVO resenja .Sa najboljom namerom.

TARAS

pre 5 godina

Hoce li sa tim oruzjem da udare na Izrael zbog aviona od pre neki dan ili tursku pre tri cetiri god ili ameriku zbog svega sta im ameri u Siriji ili gde ce da to koriste?Ker bez zuba i srca to je rusija i neserite vise ceo svet se sa njima zajebava i radi im sta hoce,igra se sa njima samo vi serete o nekom novom oruzju a nemaju leba sve im njihovi oligarsi i tajkuni odneli u svet,JEBO VAS VUCICEVIC.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija