• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermgazin

21.09.2018

20:20

KINEZI VIŠE NEĆE DA TRPE AMERIČKU AROGANCIJU!  Peking upozorio Vašington: POVUCITE SE ILI ĆETE SNOSITI POSLEDICE!

Vesti

KINEZI VIŠE NEĆE DA TRPE AMERIČKU AROGANCIJU! Peking upozorio Vašington: POVUCITE SE ILI ĆETE SNOSITI POSLEDICE!

Podeli vest

Kina je uputila Sjedinjenim Američkim Državama ozbiljnu izjavu povodom sankcija uvedenih zbog vojne saradnje sa Rusijom, izjavio je portpatol Ministarstva spoljnih poslova Kine Geng Šuang.

- Kineska strana izražava svoju krajnju ogorčenost zbog navedenih akcija (novih sankcija)… Postupci američke strane su grubo narušili osnovne principe međunarodnih odnosa- rekao je on.


Peking poziva SAD da isprave svoje greške i ukinu takozvane sankcije nametnute Kini zbog vojne saradnje sa Rusijom, jer će u protivnom američka strana morati da snosi posledice, naglasio je portparol.

On je dodao da američke sankcije podrivaju odnose između kineskih i američkih oružanih snaga.

Na pitanje da li će Kina nastaviti saradnju sa Rusijom bez obzira na uvedene sankcije, on je odgovorio: „Mi ćemo nastaviti da sa ruskom stranom sprovodi konsenzus koji su postigli lideri dveju zemalja i podizati stratešku saradnju između država na novi nivo“.

On je istakao da saradnja Kine sa Rusijom, uključujući i u oblasti odbrane, nije kršenje međunarodnog prava i nije usmerena protiv trećih zemalja.

U četvrtak je Vašington uveo ograničenja Odeljenju za obuku i snabdevanje Centralnog vojnog saveta Kine i njenog šefa Lija Šanfua. Savet upravlja oružanim snagama zemlje, na čijem čelu je neposredno Si Đinping.

Bela kuća je objasnila da su sankcije izazvane kupovinom od ruske strane Su-35 u decembru prošle godine i raketnih sistema S-400 u januaru 2018. godine. Obe transakcije obavljene su nakon stupanja na snagu antiruskih sankcija.

Vašington je precizirao da su nove mere usmerene na Moskvu, ali ne podrazumevaju podrivanje odbrambenih sposobnosti Rusije i Kine.

 

MIROSLAV LAZANSKI: Vučićeva "kineska veza" svedoči o PRIORITETU KOJEG SRBIJA ZA PEKING IMA NA BALKANU!

SAD ZGROŽENE, NISU VIŠE JEDINA SILA NA SVETU: Plaše se da će pasti unipolarni svet i način života Amerike!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mostsrac

pre 5 godina

Sad ce Kinezi da okupiraju London i bit ce njihov do 2097, a Amerikanci ce im nositi vodu i graditi pruge..... Dobro se dobrim vraća. Kao sto rece Mao, polako i strpljivo ;)

A vreme je

pre 5 godina

Amerika nikako da shvati, da više nije No 1 u Svetu. Razumem da je to teško, ali je tako. Treba to predstaviti svom narodu, mada taj isti narod toliko to i ne zanima. Njih interesuje miran i stabilan život. Pitajte o svemu ovome, obicnog americkog drzavljanina u Americi, nece vam odgovoriti iz ne znanja. Amerika mora da vrati proizvodnju u svoju zemlju, da zaposli silan narod, rastereti poreske obveznike i u tome vidi svoju budućnost, inače ... Crno joj se piše, da crnje ne može biti.

Ljube

pre 5 godina

Ulepšali mi Kinezi dan ... Dosta je više tih licemera koji bi da budu gospodari sveta i da samo oni celom svetu naređuju. Čuj ti njih, oni će jednoj Kini da zabranjuju šta će da kupe i od koga će da kupe. Čudo neko da još nisu javno objavili da kuneski lideri predstavljaju opsnost za mir u svetu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija