• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

22.09.2018

22:58

(VIDEO) OŽIVELA PUTINOVA PODMORNICA UBICA: Nevidljiva i nečujna podmornica "kronštat-677", POTVRDILA RUSKU DOMINACIJU NA MORU!

Vesti

(VIDEO) OŽIVELA PUTINOVA PODMORNICA UBICA: Nevidljiva i nečujna podmornica "kronštat-677", POTVRDILA RUSKU DOMINACIJU NA MORU!

Podeli vest

Ruska vojska pustila je u rad novu nevidljivu i nečujnu podmornicu "kronštat-677" koja uliva strah u kosti neprijateljima. Ne može da je locira nijedan radar, zbog čega je zovu "morski duh"

Ruski predsednik Vladimir Putin pustio je u rad u četvrtak u Sankt Peterburgu novu nevidljivu smrtonosnu stelt podmornicu "kronštat-677" koja uliva strah u kosti neprijateljima. Plovilo, koje ne može da locira nijedan radar, potpuno je nečujno, zbog čega je jedinstveno na planeti.

Pogađa sve mete

Podmornica, koja nosi ime po ruskom gradu Kronštatu koji se nalazi blizu Baltika, porinuta je na brodogradilištu Admiralti. Generalni direktor tog brodogradilišta Aleksander Buzakov naveo je da je u pitanju veliki dan za rusku vojsku.

Foto: printscreen

 

- "Kronštat-677" jedina je nečujna i nevidljiva podmornica na svetu, pa je neki zovu i "morski duh". Ona je napravljena od specijalnog materijala koji ne može da detektuje nijedan radar. Ima izuzetno nečujan hibridni dizel-električni motor, zbog čega nijedan neprijatelj ne može da je primeti - rekao je Buzakov.

On je dodao da su na moćnom plovilu uskladištene desetine krstarećih raketa "oniks" koje mogu da se ispaljuju u naletima, zbog čega stoprocentno pogađaju mete.

- Pored krstarećih raketa, na podmornici postoje i 24 torpeda od 533 milimetra, kao i morske mine. Plovilo je dugačko 66,8 metara, široko 7,1 metar i pod vodom može da provede 45 dana, i to na maksimalnoj dubini od 300 metara - naveo je Buzakov.

Bolja od "crne rupe"

Viktor Čirkov, glavni savetnik predsednika Ujedinjene brodograditeljske korporacije JSC, istakao je da je nova podmornica znatno modernizovala mornaricu u skladu sa ciljevima koje je postavio Vladimir Putin.

- Ruska mornarica je jedna od najboljih na svetu. Sa "kronštatom-677" postali smo još moćniji. To plovilo ima zadatak da brani pomorske baze, vodi izvođačke misije, pronalazi neprijateljske brodove i druge podmornice. To je unapređena verzija ranijeg modela 877, koja je zvana "crna rupa", jer je bila skoro nevidljiva - naveo je Čirkov, koji je ranije bio komandant Baltičke flote.

Iako je nova podmornica ponos ruske mornarice, njena izgradnja praćena je brojnim problemima. Projekat je počeo da se radi još 2005. godine, a proizvedena je tek 2018. Usput je izgradnja nekoliko puta zaustavljana zbog problema sa finansiranjem.



Karakteristike podmornice "Kronštat-677"
 

- Dužina: 66,8 metara
- Širina: 7,1 metar
- Vreme koje može da provede pod vodom: 45 dana
- Maksimalna posada: 35 osoba
- Maksimalna brzina pod vodom: 21 čvor (oko 40 kilometara na sat)
- Maksimalna dubina: 300 metara
- Motor: Dva dizel motora i električni motor
- Oružje: 24 torpeda kalibra 533 mm, kao i desetine krstarećih raketa "oniks"

 

(VIDEO) ZASTRAŠUJUĆA MOĆ NOVOG RUSKOG ORUŽJA: Od raketnog sistema SOSNA nevidljivi avioni NE MOGU DA POBEGNU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubo

pre 5 godina

Pomaze Bog i smrt Fasizmu....Rusija i Bog .....

Jox

pre 5 godina

Kod vas samo o tome sta moze vise da ubije , da unisti zivot.. Da li imate decu? Dabogda se vasa mrznja vratila vama, a ne vasoj deci.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija