• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.09.2018

19:18

IZRAELSKA VOJSKA: Nismo se krili iza ruskog "iljušina"!

Vesti

IZRAELSKA VOJSKA: Nismo se krili iza ruskog "iljušina"!

Podeli vest

Izraelska vojka i dalje tvrdi da njihovi borbeni avioni nisu koristili ruski avion "iljušin Il-20" kao zaklon od sirijskih projektila jer su, kako navode, bili u vazdušnom prostoru Izraela, kada je ruska letilica oborena

- Izraelske vazduhoplovne snage nisu se krile ni iza jedne letlice i izraelski avion bio je u izraelskom vazdušnom prostoru u vreme obaranja ruskog aviona - navodi se u saopštenju koje su izraelske obrambene snage objavile na svom nalogu na Tviteru. 

Kako se navodi, mehanizam za izbegavanje sukoba funkcionisao je u "relevantnom vremenskom okviru" kao što funkcioniše u protekle dve i po godine. 

U saopštenju se ističe da je dalja koordinacija sa ruskom vojskom u Siriji u interesu obe zemlje, prenosi TAS S. 

- Nastavak koordinacije je u zajedničkom interesu u vreme različitih regionalnih izazova - poručuje se u saopštenju. 

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov ranije danas je izjavio da su vazdušne snage Izraela i oni koji su donosili odluke jedini krivci za obaranje ruskog aviona "Il-20" u Siriji.

Prema njegovim rečima, "objektivni podaci pokazuju da akcije izraelskih pilota koje su dovele do smrti 15 pripadnika ruske vojske, ukazuju ili na nedostatak profesionalnosti ili na krivični prestup iz nehata".

- Zbog toga verujemo da su za tragediju ruskog aviona "II-20" jedini krivac izraelske vazdušne snage i oni koji su donosili odluke u takvim akcijama - kazao je general Konašenkov.

HAOS KOD BAKINGEMSKE PALATE: Uhapšen naoružani muškarac!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

Pa sta ce da kazu civuti nego nismo se krili.....Ako koza laze rog ne laze Mozda nisu dobro razumeli Rusko detaljno objasnjenje To je samo deo onoga sto su objavili i to je dosta za optuzbu civuti dobro znaju sta se desilo....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija