• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

28.09.2018

17:31

PROŠAO TRAMPOV KANDIDAT: Senator Flejk osigurao Kavanou izbor za Vrhovni sud

Vesti

PROŠAO TRAMPOV KANDIDAT: Senator Flejk osigurao Kavanou izbor za Vrhovni sud

Podeli vest

Republikanski senator Džef Flejk iz Arizone objavio je danas da će glasati za kandidaturu Breta Kavanoa za sudiju Vrhovnog suda SAD, čime je praktično osigurano da će njegovo imenovanje na tu funkciju biti prosleđeno Senatu na glasanje.

- Glasaću za potvrdu sudije Kavanoa - naveo je u saopštenju Flejk, član pravosudnog odbora Senata, koji je bio "ključni neopredeljeni glas republikanaca", navodi Si-En-En.

Kako objašnjava AP, time je praktično osigurano da će pravosudni odbor proslediti celokupnom Senatu da glasa o kandidaturi Kavanoa. 

Pravosudni odbor bi o toj nominaciji trebalo da glasa u petak, a ako ona bude prosleđena na glasanje celokupnom Senatu, senatori će započeti s glasanjem već u subotu. 

Odluka Flejka predstavlja pobedu za republikance u Senatu, koji pokušavaju da proguraju imenovanje Kavanoa, uprkos tome što ga je Kristin Blejzi Ford sredinom septembra optužila da ju je napastvovao 1982. godine, što Kavano negira. 

Flejk je, ipak, napomenuo u saopštenju da je i dalje skeptičan posle jučerašnjeg svedočenja Kavanoa, ali je rekao da bez dokaza koji bi potvrdili priču Fordove, on veruje da "američki sistem pravde dozvoljava pretpostavku nevinosti".

Republikanci mogu da potvrde imenovanje Kavanoa bez glasova demokrata, ali pošto imaju 59 mesta u Senatu, a demokrate 49, pristalice Kavanoa mogu sebi da priušte da izgube samo jedan glas republikanaca, kako bi prosledile dalje njegovu nominaciju. 

Neimenovani zvaničnik Bele kuće izjavio je juče da je i američki predsednik Donald Tramp ohrabren time kako je Kavano odlučno negirao optužbe koje su protiv njega iznele tri žene zbog njegovog navodnog nedoličnog seksualnog ponašanja.

Kavano je, naime, u četvrtak svedočio pred Kongresom i odbacio optužbe koje su protiv njega iznesene.

Tramp je ranije izjavio da bi mogao da se predomisli i povuče kandidaturu Breta Kavana za sudiju Vrhovnog suda, ako ga u to ubede dokazi na predstojećem svedočenju.

U međuvremenu, pojavile su se još dve žene koje su protiv kandidata za vrhovnog sudiju iznele optužbe za seksualno uznemiravanje osamdesetih godina. 

EPILOG SKANDALA U VRHOVNOM SUDU SAD: Bret Kavano odbacio optužbe pred Kongresom!

 

TRAMPOV KANDIDAT ZA VRHOVNOG SUDIJU U ŽESTOKOM PROBLEMU: Žena koja ga je optužila za seksualno nasilje pristala da svedoči na sudu

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija