• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

02.10.2018

20:11

MARIJA ZAHAROVA UPOZORAVA: NATO zveckanje sabljama na Arktiku imaće dugoročne posledice!

Vesti

MARIJA ZAHAROVA UPOZORAVA: NATO zveckanje sabljama na Arktiku imaće dugoročne posledice!

Podeli vest

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će Rusija odgovoriti na uvećano vojno prisustvo NATO u severnoj Norveškoj i poručila da "neodgovorno zveckanje sabljama" u regionu Arktika "može da ima dugoročne posledice".

TAS S prenosi da je je Zaharova, govoreći o severu Norveške, naglasila da pre svega misli na vojne vežbe NATO na tom području.

- Eskalacija vojne i političke aktivnosti NATO u regionu Arktika, konkretno u neposrednoj blizini Rusije na teritoriji severne Norveške, nije prošla neprimećeno - rekla je Zaharova.

Ona je navela da je Norveška načinila "seriju nedavnih neprijateljskih koraka", među kojima je i "sporazum o udvostručavanju postojećeg kontingenta američkih marinaca sa 330 na 770 ljudi".

- Oni su takođe dogovorili održavanje najopsežnijih vojnih vežbi na ruskoj granici u istoriji Rusije koje se održavaju krajem oktobra - NATO Bljesak trozupca (Trident Juncture) 2018, uz učešće više od 40.000 ljudi iz više od 30 zemalja - kazala je Zaharova.

Prema njenim rečima, to će "potkopati rusko-norveške odnose".

Ona je je navela da je Moskva uverena da Arktik i severna Evropa "moraju da ostanu zone niskih tenzija".

- Neodgovorno zveckanje sabljama u ovom ranije mirnom regionu može da ima dugoročne posledice - zaključila je Zaharova.

ŠIPTARI UBILI RUSKOG VOJNIKA, A ONDA SU IH BAĆUŠKE PRONAŠLE: Američka beretka otkrila kako izgleda akcija Putinovih komandosa!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija