• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Logicno.com

09.10.2018

20:25

SAD POBESNELE! PUTIN I KINEZI NAORUŽALI VENECUELU 'DO ZUBA': Vojna akcija protiv Karakasa sada je isključena?!

Vesti

SAD POBESNELE! PUTIN I KINEZI NAORUŽALI VENECUELU 'DO ZUBA': Vojna akcija protiv Karakasa sada je isključena?!

Podeli vest

Sredinom septembra Luis Almagro, generalni sekretar Organizacije američkih država (OAS), međunarodne organizacije sa sedištem u Vašingtonu u kojoj su svi predstavnici zemlja Severne i Južne Amerike, stigao u kolumbijski grad Cucuta, na samoj granici s Venecuelom, odakle je poručio kako za rešenje krize u Venecueli ne isključuje ni jednu opciju, pa ni vojnu

U isto vrijeme kada je Luis Almagro u ime SAD i Kolumbije zapretio vojnom intervencijom Venecueli, predsednik Nikolas Maduro i delegacija visokih dužnosnika Bolivarske Republike su bili na dvodnevnom samitu Kina-Venecuela u Pekingu, gde su dve zemlje potpisale ukupno 28 sporazuma o saradnji u strateškim područjima kao što su nafta, rudarstvo, tehnologija, obrazovanje i kultura. 

Ovo je bila jasna poruka Pekinga da neće dozvoliti da u Venecueli, gde je uložila milijarde dolara, prođe kao u Libiji, gde su kineske državne i privatne kompanije koje su poslovale s vladom Muamara Gadafija praktično proterane iz zemlje.

Pomoć Karakasu stigla i iz Rusije. Naime, Moskva je Venecueli dostavila bazu podataka o oružanim sustavima i vojnim pitanjima.

RUSIJA PRAVI OD NAŠE ZEMLJE ENERGETSKOG DŽINA! Turski tok kroz Srbiju i Bugarsku je prioritet!

Ruska kompanija "Servisni centar za usluge", koja je deo velike ruske korporacije "Projekt-Tehnika", otkrila je za lokalne agencije da je reč o elektronskoj bazi podataka "Grafit", koja je razvijena u Rusiji za skladištenje informacija o statusu oružja i ratnim materijalima."

Izjavu je u ime centra dao direktor Artiom Kalašijan

On je istakao da "Grafit" podatke vojnim vlastima u Venevueli daje u realnom vremenu. Dodao je su u cilju izgradnje ovog projekta dva meseca putovali širom Venecuele i snimili kompletno oružje zemlje.

"Grafit" je sistem baze podataka koji uključuje mobilne i desktop aplikacije, a omogućava vojnim komandantima zapovednicima da znaju bilo gde u zemlji gde su njihovi timovi, kakvi su specifični problemi i kako radi brigada za održavanje", dodao je Kalašijan.

U tom kontekstu je najavio kako je zahvaljujući ovom sistemu ministar obrane Venezuele uvijek obavešten o stvarnoj situaciji u parku naoružanja zemlje i otkrivenim problemima.

U međuvremenu je direktorka za informacije ruske korporacije "Projekt-Tehnika" Tatjana Mosendz istakla ekonomske prednosti elektronske baze podataka "Grafit", jer se sistem može održavati i popravljati, bez potrebe za stručnjacima preduzeća koje ga je proizvelo i isporučilo.

Vojna saradnja Rusije i Venecuele, posebno zbog agresivnih akcija Sjedinjenih Država protiv obe zemlje, vrlo je opsežna. 

IZBOR KOMŠIĆA "POSLEDNJI EKSER U POSMRTNI KOVČEG BIH": Sarejevu preti do sada najveća politička kriza!

Moskva i Karakas maju više od 261 sporazuma koji se odnosi na različite sektore, kao što su poljoprivreda, nafta, plin, industrijska i vojna saradnja.

U tom smislu su dve zemlje u septembru sprovele kombinirane vazduhoplovne vojne vežbe.

Dok SAD izražavaju zabrinutost zbog "sve veće i alarmantne ruske prisutnosti u Latinskoj Americi", koja je u slučaju Venecuele dve zemlje spojila u politički i ekonomski savez, Rusija je Vašingtonu poručila "kako latinoameričke zemlje ne može tretirati kao da su njihovo dvorište".

Logično je bilo i da posao s novom elektronskom bazom podataka za vojsku Venecuele odrade ruski stručnjaci, s obzirom na to da je Hugo Čavez u vreme visokih cena nafte vojsku zemlje modernizovao najboljim ruskim oružjem koje je mogao kupiti. 

Foto: Reuters

Tada je vojska Venecuele nabavila lovce Su-30MKV, helikoptere Mi-17, Mi-35, tenkove T-72, sisteme Tor-M1, Buk-M2, S-125 Neva/Pechora i S-300, raketne sisteme BM-30 Smerč, avione Su-35 Flanker-E, razne vrste podmornica, projektila. 

Prva pošiljka od 100.000 pušaka Ak-103 stigla je još 2006. Karakas je kupio i brojno oružje od Kine, ali i ranije od Sjedinjenih Država. 

AMBASADORKA SAD U UN PODNELA OSTAVKU! TRAMP: Hejli odlazi krajem godine, možda se vrati u drugoj ulozi!

Sada je ruska kompanija Venecuelu opskrbila sistemom koji u realnom vremenu Ministarstvo obrane i Glavni štab izveštava o situaciji u oružanim snagam i bilo kojem delu zemlje.

Zašto su Venecuela i Kolumbija u stalnom sukobu pogledajte  u sledećem video zapisu!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TT

pre 5 godina

Ako SAD odluce da napadnu Venecuelu one ce to i uraditi, a tih par desetina aviona ih sugurno nece spreciti u tome .. -.-

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija