• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B92

16.10.2018

09:49

(VIDEO) KAKO SU STABLA TAKO MALA, A JABUKE TAKO OGROMNE? Vladimir Putin u šoku tokom posete voćnjaku u Stavropolju!

Vesti

(VIDEO) KAKO SU STABLA TAKO MALA, A JABUKE TAKO OGROMNE? Vladimir Putin u šoku tokom posete voćnjaku u Stavropolju!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Stavropolj i voćnjak s jabukama poljoprivredog gazdinstva Rasvet. Putnu je društvo pravio premijer Dmitrij Medvedev u zasadu u kome se gaji sorta fudžin

 

Ovaj voćnjak se prostire na više od 62 hekara, a prve sadnice imao je 2016. godine. Upravo zato, stabla su još uvek niska, a daju do nekoliko kilograma po stablu.

- Kako su stabla mala, a jabuke ogromne - upitao je Putin.


Toliko veliki prinos posledica je genetike, rekli su radnici Putinu. Tako, pojedini primerci teže i po pola kilograma:

- Ako se nešto desi, odbranićemo se tom jabukom - našalio se Medvedev koji je jabuke uporedio i sa "onima iz Poljske“.

Rusija je rešila da smanji zavisnost od tuđih jabuka tako što će gajiti svoje. Tako ta zemlja sada umesto jabuka već duže vreme uvozi sadnice. Rusija je najveći svetski uvoznik jabuka, jer se lokalne sorte lakše kvare od onih koje rastu u Evropi ili Kini, a kupci često preferiraju ukus uvoznog voća.

Sve više, Rusija "krade“ princip nou hau kako bi proširila svoj poljoprivredni kapacitet. Ta strategija im je ranije pomogla da pšenica i ječam postanu neki od glavnih proizvoda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija