• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

18.10.2018

22:59

(VIDEO) NATO BRODOVI NEĆE U AZOVSKO MORE, RUSIJA TO NEĆE DOZVOLITI: Brutalna poruka Sergeja Lavrova Amerima i Kijevu!

Vesti

(VIDEO) NATO BRODOVI NEĆE U AZOVSKO MORE, RUSIJA TO NEĆE DOZVOLITI: Brutalna poruka Sergeja Lavrova Amerima i Kijevu!

Podeli vest

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov planove Kijeva da održi zajedničke vojne vežbe sa NATO u Azovskom moru smatra nerealnim i kaže da Moskva to neće dozvoliti

Ukrajina želi da izvede vojne vežbe sa NATO-om, ali tamo se više neće moći proći, jer naš dogovor sa Ukrajinom zahteva dozvolu za prolazak vojnih brodova u Azovsko more, rekao je Lavrov u intervjuu za RT Francuska, Pari mač i Figaro.

- Međutim, Ukrajinci žele da održe te vojne vežbe. Aktivno ih na to podstiču - naveo je Lavrov.

Prema rečima šefa ruske diplomatije, akcije NATO-a kod ruskih granica imaju provokacioni karakter. 

- Akcije poput gomilanja naoružanja na našim granicama, želje za modernizacijom transportne infrastrukture u Evropi kako bi američko teško naoružanje i, verovatno, oružje drugih država NATO lakše stiglo do naših granica su otvorene provokacije. Nisu provokacione naše vežbe sa Kinom usred Sibira, već su takve vežbe NATO u Ukrajini, Gruziji i u Crnom moru - izjavio je Lavrov.

Šef diplomatije je dodao da bi raspoređivanje stalnih američkih divizija na teritoriji Poljske bilo direktno kršenje Osnovnog akta Rusija-NATO i zvanična Moskva će pratiti takve procese, jer se to tiče njene bezbednosti.

(FOTO) ZATO JE UKRAJINSKA CRKVA OPASNA! "Sveti Đorđe ne probada Aždaju već DVOGLAVOG RUSKOG ORLA!

- Pratićemo sve vojne vežbe koje sada izvodi NATO u baltičkim zemljama, Poljskoj, Rumuniji, drugim državama; raspoređivanje kontingenata Nemačke, Kanade, Engleske i Francuske na Baltiku, u Poljskoj; ideju naših poljskih kolega da pozovu američku diviziju na svoju teritoriju, što će predstavljati direktno kršenje Osnovnog akta Rusija-NATO, koji zabranjuje raspoređivanje značajnih borbenih snaga na stalnoj osnovi na teritoriji država-članica NATO-a iz Istočne i Centralne Evrope. To su vrlo interesantni procesi - izjavio je on.

ISTINA BOLI - HRVATSKI ISTORIČAR RASTURA ALBANCE! Izmislila ih Austrougarska da SRBE SPREČI DA IZAĐU NA MORE!

(VIDEO) IZRAEL SPREMA NAPAD NA PVO RUSKE SISTEME S-300 U SIRIJI: Američki general otkrio planove Tel Aviva!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija