• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

19.10.2018

23:59

U SVE SE MEŠAJU! ŠEF CIA POMPEO: SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu!

Vesti

U SVE SE MEŠAJU! ŠEF CIA POMPEO: SAD podržavaju Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu!

Podeli vest

SAD snažno podržavaju verske slobode i slobodu članova verskih grupa, uključujući Ukrajinsku pravoslavnu zajednicu, smatrajući da treba da upravljaju verom prema svojim uverenjima, bez spoljašnjeg mešanja, izjavio je danas američki državni sekretar Majkl Pompeo.

Kako se navodi u pisanoj izjavi koju je objavio Stejt department, SAD podržavaju mogućnost Ukrajinaca da bogosluže, kao što imaju pravo i da biraju i nadaju se da će i drugi to poštovati.

"Tolerancija, uzdržanost i razumevanje su ključ da se osigura da ljudi drugačije verske pripadnosti mogu da žive i napreduju zajedno u miru. Pozivamo crkvene i vladine zvaničnike da aktivno promovišu ove vrednosti ka uspostavljanju autokefalne Ukrajinske pravoslavne crkve", napisao je Pompeo.

(FOTO) ZATO JE UKRAJINSKA CRKVA OPASNA! "Sveti Đorđe" ne probada Aždaju već DVOGLAVOG RUSKOG ORLA!

 

ISTORIJSKI RASKOL ZBOG UKRAJINE: Evo kako je carigradski patrijarh Vartolomej ODOBRIO OPASNU PODELU MEĐU PRVOSLAVCIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Da li Amerika podržava sataniste u Detroitu? I to je verska zajednica i to je vid religijske slobode. Ukrajinci možda preuzmu i taj model i nakaleme ga sebi kako bi što bolje zatrli u sebi pravoslavni duh.

Amater

pre 5 godina

ŠTA AMERIKANAC ZNA ŠTA JE PRAVOSLAVLJE,ZEMLJA KOJA IMA VIŠE SEKTI I SEKTAŠA NEGO VERNIKA.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija