• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.10.2018

23:30

MERKLE: Bez izvoza oružja Saudijskoj Arabiji dok se ne rasvetl ubistvo!

Vesti

MERKLE: Bez izvoza oružja Saudijskoj Arabiji dok se ne rasvetl ubistvo!

Podeli vest

Nemačka neće izvoziti oružje Saudijskoj Arabiji dok traje trenutna neizvesnost oko sudbine novinara Džamala Kašogija, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel

Merkel je, na konferenciji za novinare u okviru kampanje na regionalnim izborima, ponovo osudila ubistvo Kašogija, za koje je Saudijska Arabija priznala da se desilo u njenom konzulatu u Istanbulu, preneo je Rojters.

- Prvo, osuđujemo ovaj čin na najstrožiji mogući način. Drugo, neophodno je da se hitno razjasni šta se dogodilo - daleko smo od toga da je to razjašnjeno i da počinioci odgovaraju za ono što su učinili - kazala je Merkel.

Merkel je rekla da, što se tiče izvoza oružja, "to se neće dogoditi pod trenutnim okolnostima".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Njoj je u redu sto ubijaju civile u Jemenu i totalno unistavaju citavu infrastrukturu drzave, sto ljudi tamo nemaju sta da jedu zbog Saudijskog bombardovanja, sto su izazvali razne bolestine, u stvari sto sprovode genocid. A za jednog novinara ona ce sad da obustavi prodaju oruzija, i to samo dok se zapad ne slozi na neki izgovor. Bolesno, zaista bolesno.

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija