• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

26.10.2018

22:04

(VIDEO) AMERI TVRDE, OVO JE PREKRETNICA: Vojska uspešno testirala novi RAKETNI SISTEM!

Vesti

(VIDEO) AMERI TVRDE, OVO JE PREKRETNICA: Vojska uspešno testirala novi RAKETNI SISTEM!

Podeli vest

Američka vojska saopštila je da je danas uspešno testirala raketni odbrambeni sistem za koji eksperti tvrde da predstavlja prekretnicu i dokazuje da SAD jačaju svoje kapacitete za obaranje raketa srednjeg dometa

Sistem "Egis" korišćen u najnovijem testu opremljen je presretačkom standardnom raketom koja je razvijena u zajedničkom poduhvatu kompanija "Rejteon Co." i japanske "Micubiši hevi industri Ltd".

Američki zvaničnici ocenjuju da je zbog uspešnosti testiranja sistem sve bliži proizvodnji, prenosi Rojters.

Direktor Agencije za raketnu odbranu general-pukovnik Sem Grivs rekao je da test predstavlja "izvrsno dostignuće i ključnu prekretnicu".


Stručnjaci navode i da test omogućava da se nastave planovi o eventualnom razmeštanju sistema u Poljskoj.

Planovi SAD da razmeste raketnu odbranu u Poljskoj radi odvraćanja eventualnog napada Irana izazvali su uznemirenje u Rusiji.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da će Rusija, ukoliko SAD napuste Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), morati da odgovori na sličan način i da evropske zemlje "moraju da razumeju" da rizikuju da budu meta kontraudara, ukoliko pristanu da na svoj teritoriji postave američke rakete srednjeg dometa.

VLADIMIR PUTIN ZAPRETIO IZ KREMLJA: Uništiću Evropu zbog američkih nuklearnih raketa!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 5 godina

Da ulazete toliko u MIR, koliko u rat....Ne biste bili ono sto jeste...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija