• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

26.10.2018

22:34 >> 22:36

(VIDEO) ŠOK! AMERI IZVELI NAJVEĆI NAPAD NA RUSKU AVIO-BAZU U SIRIJI: Dronovi navođeni iz ''Posejdona-8'!

Vesti

(VIDEO) ŠOK! AMERI IZVELI NAJVEĆI NAPAD NA RUSKU AVIO-BAZU U SIRIJI: Dronovi navođeni iz ''Posejdona-8'!

Podeli vest

U napadu učestvovalo 13 dronova koji su se kretali u jedinstvenom borbenom poretku i prema zajedničkom borbenom planu. Navodila ih je ista posada koja je - kada su dronovi naišli na rusko ometanje - počela da ih vodi manuelno

Dronove koji su izveli najveći istovremeni napad na rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji, na cilj je navodio američki vojni izviđački avion "Posejdon-8", izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije general-pukovnik Aleksandar Fomin.

Fomin je ovo otkrio u Kini - na plenarnom zasedanju "Peking Sijang šan foruma o bezbednosti", ukazavši:

- Čak 13 dronova kretalo se u jedinstvenom borbenom poretku i prema zajedničkom borbenom planu. Prema Hmejmimu ih je vodila ista posada. Sve to vreme američki izviđački avion ''Posejdon-8'' patrolirao je nad istočnim mediteranom. To patroliranje je, inače, trajalo osam časova -  rekao je Fomin.

Zamenik ruskog ministra odbrane naveo je da su "dronovi prebačeni na manuelno upravljanje, kada su naišli na protivdejstvo ruskih sistema PVO i za radioelektronsku borbu".

ŠIPTARI, ČEGA BI SE ODREKLI DA VAS SRBIJA PRIZNA! Trampov izaslanik Metju Palmer poručio Tačiju i Haradinaju da SAD GUBE STRPLJENJE!

- Manuelno upravljanje nisu obavljali nikakvi paceri, već ''Posejdon-8'', koji ima modernu opremu. Oni koji su bili u njemu preuzeli su manuelnu kontrolu nad dronovima - kazao je Fomin.

 Poznati moskovski vojni ekspert Igor Korotčenko, koji je glavni urednik magazina „Nacionalna odbrana", objasnio je zbog čega je Amerikancima bio potreban taj masovni napad dronovima koji je u prvim trenucima bio pripisan teroristima koji deluju iz sirijske severozapadne provincije Idlib:

BOŠNJACI U PANICI! SRPSKI BLOK U BIH NIČE SLEDEĆE NEDELJE, samo da u SDS pobede oni kojima je SRPSKA IZNAD SVEGA!

 - Glavni cilj Amerikanaca bio je da takvim naletom prisile Hmejmim da radi odbrane uključi sva svoja sredstva PVO, to jest da ih stavi u borbeni režim, jer bi to „Posejdonu" omogućilo da snimi njihove najvažnije parametre.

Ovo znači da je napad na Hmejmim bio američki, čak nezavisno od toga čiji su dronovi formalno bili. To znači, naravno, i da sirijska Al kaida (Džebhat an-Nusra) ratuje pod strateškom kontrolom Amerikanaca.

SIJARTO SE OBRUŠIO NA EU ZBOG SRBIJE: Smeta im KRAK TURSKOG TOKA preko Srbije, jer ge ne rade velike kompanije sa zapada!

Ruska baza "Hmejmim" u Siriji bila je od januara ove godine meta nekoliko grupnih napada dronovima, a poslednji se dogodio u avgustu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 5 godina

Aman bre Rusi, trebali ste lepo da unistite komandno mesto dronovima i da se pravite blesavi isto kao i partneri sa zapada. Sto ih vise tolerisete vise ce vas jahati i pritiskati.

Petar Golemi

pre 5 godina

a sto niste oborili gre[kom Posejdona kao sto su Sirijci nedavno oborili ruski avion?

MALI PERICA

pre 5 godina

dobro ameri napali rusku bazu dronovima i nigde sad nepise ok . sta sad? ? ? jedino sto je bilo dobro je to sto su ih rusi poobarali sve do jednog. .

Savo

pre 5 godina

Posejdon je bog mora. Logično je da se spusti u morske dubine i tamo da ostane. More je njegov zavičaj. Opet neko pravi glupost.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija