• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.11.2018

09:50

RUSI UVELI SANKCIJE UKRAJINI, Medevdev potpisao ukaz za 322 Ukrajinca i 68 kompanija

Vesti

RUSI UVELI SANKCIJE UKRAJINI, Medevdev potpisao ukaz za 322 Ukrajinca i 68 kompanija

Podeli vest

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz o uvođenju specijalnih ekonomskih mera Ukrajini. Pod sankcijama su se našli 322 državljana Ukrajine i 68 ukrajinskih kompanija

Gore navedenim licima će biti zamrznuti računi i imovina i biće im zabranjeno da iznose kapital iz Rusije.

Sankcije su opisane su kao kontramere na ukrajinske poteze protiv Moskve, prenosi Rojters.

Na spisku lica kojima su uvedene sankcije našli su se Aleksej Porošenko, sin ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, šef ukrajinske policije Arsen Avakov, predsednik Vrhovne rade Andrej Parubij, bivši premijer Arsenij Jacenjuk i političarka Julija Timošenko.    

Sankcije su uvedene sudijama Ustavnog suda Ukrajine, poslanicima Vrhovne rade, velikim ukrajinskim privrednicima, činovnicima administracije ukrajinskog predsednika Petra Porošenka…

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 22. oktobra ukaz o specijalnim ekonomskim merama u vezi sa neprijateljskim  dejstvima Ukrajine protiv Rusa, koji su protivrečni međunarodnom pravu.

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB U DONBASU: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev saopštio je da će recipročne mere uticati na stotine Ukrajinaca i ukrajinskih kompanija koje nanose štetu Rusiji. U ove mere spadaju blokiranje imovine pojedinaca i zabrana povlačenja kapitala i isporuke robe iz Ukrajine. Istovremeno, on je uveravao da ove mere neće uticati na ukrajinski narod u celini.

Rusija je donela odluku o uvođenju kontrasankcija kao odgovor na akcije Kijeva. Konkretno, u maju ove godine Porošenko je potpisao ukaz kojim je na snagu stupila odluka Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu kojim su proširene sankcije ruskim pravnim i fizičkim licima i produženo dejstvo restriktivnih mera uvedenih prošlih godina.

 

(FOTO/VIDEO) KANADA ZBOG PUTINA KUPUJE NAJSAVREMENIJE BRODOVE: Strah od RUSA ih košta 60 MILIJARDI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoki

pre 5 godina

TAKO JE TO : Hrani kera da te ujede. Kao i sa Kosovom . Daj im malo zemlje da prezive pa sad hoce da se odcepe i prave " SVOJU DRZAVU " i istereju nas sa Kosova . Eto

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija