• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

03.11.2018

11:31

RASKOLNICI! Porošenko i patrijarh Vartolomej potpisali sporazum o formiranju UKRAJINSKE CRKVE!

Vesti

RASKOLNICI! Porošenko i patrijarh Vartolomej potpisali sporazum o formiranju UKRAJINSKE CRKVE!

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko i carigradski patrijarh Vartolomej potpisali su sporazum o stvaranju samostalne ukrajinske crkve. Ceremonija je održana u rezidenciji patrijarha u Istanbulu

- Danas je istorijski dan. Potpisali smo sporazum o saradnji između Ukrajine i Vaseljenske patrijaršije. Ukrajinci su molili da im Gospod pošalje jedinstvenu pravoslavnu autokefalnu crkvu - rekao je Porošenko nakon potpisivanja.

RASKOLNIK VATROLOMEJ NE SME DA UDARI NA SRPSKU CRKVU! Makedonci i raspop Miraš i CPC mogu da zaborave na autokefalnost!

Prema rečima ukrajinskog predsednika, "završava se proces, stvoreni su svi uslovi za pripremu Vaseljenskog sabora kako bi tomos bio dat u skladu sa kanonima autokefalne crkve".

Vartolomej je ponovio da on ima pravo da daje autokefalnost i izrazio mišljenje da će ovakve akcije „pomoći da se prevaziđe raskol koji postoji u Ukrajini već 30 godina".    

PRAVOSLAVNI SVET PODELJEN KAO NIKADA PRE: Rusi proglasili Vartolomeja raskolnikom! ZA SPC NAJBOLJE DA OSTANE NEUTRALNA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlad

pre 5 godina

Sta sad i crkvi plate da udari na Rusiju, joj al ce se ovde poravnavati racuni kada Rusija uzme stvar u svoje ruke, a to je jako blizu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija