• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2018

22:27

OPET PO STAROM! Napadi na na lidera Severne Koreje, ZAPAD SATANIZUJE KIMA!

Vesti

OPET PO STAROM! Napadi na na lidera Severne Koreje, ZAPAD SATANIZUJE KIMA!

Podeli vest

Zapad po ko zna koji put satanizuje lidera Severne Koreje Kim Džong Una. Američka nevladina organizacija Hjuman rajts voč (HRW) tvrdi da policajci, tužioci, sudije i političari u Pjongjangu svakodnevno siluju i zlostavljaju žene koje im služe kao robinje

To je najnoviji u nizu napada na Kima, uprkos tome što je on započeo mirovne pregovore sa Južnom Korejom i obećao da će uništiti svoj nuklearni program.

Seksualne igračke

Detalji o zlostavljanju žena izneti su u najnovijem izveštaju HRW. Dokument se zasniva na svedočenju 62 osobe koje su od 2011. pobegle iz Severne Koreje, odmah nakon što je Kim Džong Un došao na vlast. One ističu da je silovanje žena u komunističkoj zemlji navodno svakodnevno, a da niko nema hrabrosti da prijavi zločin. Svoju priču iznela je i prodavačica O Džung Hi, koja je 2012. pobegla u Kinu.

- Šefovima i policajcima smo služile kao seksualne igračke. Toliko su nas često silovali da to više nije bilo ni čudno. Sav užas koji sam doživela stizao me je noću. Budila sam se iz sna i vrištala - ispričala je Džung Hi.

Poljoprivrednica Park Jung Hi, koju je kineska policija uhapsila 2015. kad je ilegalno ušla u Kinu, takođe je priznala da su je zlostavljali u domovini.

- U Pjongjangu je dovoljno samo da vas neki službenik ili bilo koji moćnik poželi, vi ste njegovi. Silovaće vas i onda odbaciti. Morate da se povinujete da vas ne bi ubili - objasnila je žena.

Navode izveštaja komentarisao je direktor HRW Kenet Rot, koji je za sve optužio režim Kim Džong Una.

- Posle ovoga, Severna Koreja ne može da kaže da seksualni napadi u njihovoj državi ne postoje. Moraju da promene ploču. Kim može da zaustavi nasilje nad ženama, ako želi. On se pita za sve - rekao je Rot.

Hoće da zataškaju slučaj Kašogi


Stručnjaci za međunarodne odnose tvrde da su Amerikanci opet počeli da napadaju Kim Džong Una da bi skrenuli pažnju sa ubistva novinara "Vašington posta" Džamala Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.
- Državni sekretar Majk Pompeo naveo je da će im trebati nekoliko nedelja da razmotre hoće li uvesti sankcije Rijadu zbog ubistva Kašogija. Do tada im je bitno da skrenu pažnju sa tog zločina, da na kraju ne bi ni morali da kazne Saudijce - smatraju eksperti.

Besmislene laži

Međutim, zvaničnici Pjongjanga odbacili su izveštaj kao besmislicu i još jednu u nizu propagandi. Taj izveštaj nema veze sa životom. To su laži - objavila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim je, inače, još na udaru Zapada iako je u poslednjih pola godine znatno popravio odnose sa susedima, ali i Vašingtonom. On je pristao da uništi svoje nuklearne poligone, a potpisao je i brojne ugovore sa Južnom Korejom, sa kojom obnavlja odnose.

(VIDEO) KIM DŽONG PREVAZIŠAO SEBE! Dok narod Severne Koreje umire od velikih vrućina, on im savetuje: JEDITE VIŠE PSEĆEG MESA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Niko ne spori da ima istine u ovim izveštajima, ali oni podrivaju napore da se Severna Koreja konačno otvori ka svetu, samim tim i da se ovakve stvari ne dešavaju. Samim tim i buduće žrtve će biti zapravo kolateralna šteta u nadigravanju bivše američke administracije sa Trampovom. Veliko i nepromišljeno licemerje. Saudijci će kazniti počinioce zločina nad Kašogijem u svakom slučaju. Njemu to nije od velike pomoći, ali je dobro kao pouka da se zaštite novinari i mediji. Ali i oni da vode računa o svom kredibilitetu izbegavajući granicu izgovorenog ili napisanog kada mogu da načine veću štetu i sebi i drugima, nego što će izmeriti istine na sopstvenom kantaru.

SS

pre 5 godina

Sve se to videlo pre a i danas od amerikanaca koji su silovali i satanizovali indijanke,crnkinje i tada ćute.

Dejo

pre 5 godina

Puna podrska za Kim Dzon Una lidera Severne Koreje ,Kim Dzon Unu unisti ovu Americku nevladinu agenciju tzv Hjuman Rajs Woc zabrani ima da izvestavaju o Sjevernoj Koreji i zabrani im ulazak u Sjevernu Koreju

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija