• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.11.2018

21:38

ERDOGAN OKRENUO LEĐA PUTINU: Ne priznajemo pripajanje Krima, JAČAMO SAVEZ SA UKRAJINOM!

Vesti

ERDOGAN OKRENUO LEĐA PUTINU: Ne priznajemo pripajanje Krima, JAČAMO SAVEZ SA UKRAJINOM!

Podeli vest

Turska ne priznaje rusko pripajanje Krima i nastaviće da jača svoje odnose sa Ukrajinom, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posle sastanka sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom

Kako prenosi Anadolija, Erdogan se danas sastao sa Porošenkom u palati Mabejn u Istanbulu, a nakon bilateralnog sastanka, održan je i sedmi sastanak Saveta za stratešku saradnju na visokom nivou Turske i Ukrajine.

Nakon toga, Erdogan i Porošenko su govorili na zajedničkoj konferenciji za novinare.

- Nastavićemo da jačamo odnose sa Ukrajinom. Ponovo smo naglasili da ne priznajemo i nećemo priznati nezakonitu aneksiju Krima - rekao je Erdogan nakon sastanka.

On je istakao da je tokom sastanka bilo govora i o sukobima na istoku Ukrajine, a u vezi sa tim je ponovio stav Turske.

- Naša želja je da se sukobi na istoku Ukrajine što pre reše mirnim i diplomatskim metodama - naglasio je Erdogan.

Turski predsednik je naveo da je tokom sastanka bilo reči i o regionalnim temama, i naglasio da je Turska snažno potvrdila svoj stav kada je reč o zaštiti suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političkog jedinstva Ukrajine, navodi turska agencija.

Jedna od tema o kojima se razgovaralo tokom današnjih susreta je i borba protiv terorističke organizacije FETO, a Erdogan je kazao da je Ukrajina, kao prijateljska zemlja, pružila podršku Turskoj.

- Verujem da će se u budućem periodu naša saradnja nastaviti u kontekstu potpunog okončanja delovanja FETO-a u Ukrajini - rekao je Erdogan.

Na pitanje novinara u vezi sa poslednjim telefonskim razgovorom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, Erdogan je odgovorio da je tokom razgovora bilo reči o situaciji na severu Sirije.

"Naš cilj je da pripadnici terorističke organizacije PYD/YPG što pre napuste grad Manbidž", podvukao je.

Ukrajinski predsednik Porošenko je kazao da je Sedmi sastanak Saveta za stratešku saradnju na visokom nivou Turske i Ukrajine bio veoma učinkovit i dodao da je tokom sastanka bilo reči i o skorom potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini između dve zemlje, navodi agencija.

 

(VIDEO) SVI SE SPREMAJU ZA RAT: Svet na ivici nove katastrofe, SVETSKE SILE DRŽE VOJSKE U PRIPRAVNOSTI!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
boris

pre 5 godina

Ништа чудно, па и ми не признајемо анексију Крима, бар не званично, јер Украјина није признала ткзв Косово. Нама горак укус у устима остаје због тога што је Турска признала ткзв К. Русија треба да се прави не вешта и да призна отцепљене области Украјине. Да доводи њене представнике у СБ УН као госта и све оно што запад ради са К. тада ће заборавити на Крим.

Kurton

pre 5 godina

.......turcin je bio kurva i ostao,Putinu nikako im ne prodati s 300 ili s400 .

Dejan

pre 5 godina

Putine , znaš šta valja činiti ! Učini to !

Jovan

pre 5 godina

Putine dobro razmisli za saradnju sa Erdoganom i Turcima S -300 i S400 nisu ti potrebne pare od takvih ,,prijatelja" vidiš da oni pljuju pa ližu pa opet pljuju greška što ih nisi kaznio kada su oborili Ruski avion vidiš ka ko sada rade .

Marina

pre 5 godina

Ne govori se dzabe, jos od davnina, da u Turcina vere nema.

Papundek

pre 5 godina

Nista cudno, Turskoj nikad ne treba verovati, vec je treba drzati na uzdi i uciniti minornom sto je vise moguce!

Rastko

pre 5 godina

Није ни Србија у томе много боља према Русији. :(

badza

pre 5 godina

Aaaa,jeli Srbija priznala pripajanje Krima? Nije,iiii.U čemu je problem.Jeli Srbija okrenula leđa Rusiji? Koliko sam informisan,nije.iii

Aleksandar

pre 5 godina

mogliste bar da prevedete rec" ucinkovit"sa hrvatskog.

deda Raša

pre 5 godina

Ko turcinu moze verovati, i nama prodaje m.umesto bubrega, pustice nas niz vodu. Sve rade iz licnih interesa.

dolic

pre 5 godina

Ti Tursko KOPILE a zasto si priznao SIPTARE kao drzavu i otimanje tude teritorije

dolic

pre 5 godina

TURCINA KOJE SA PUTINOM ORAO DUPETOM JE VLACIO TI JOS NEZNAS KO SU RUSI SACEKAJ KAD BUDE POCEO DA RADI TURSKI TOK PA KAD PUTIN ZAVRNE SLAVINE ONDA CES IGRATI KAKO PUTIN KAZE KAO KAD SU AMERIKANCI OBORILI RUSKI MIG PASI TI PREUZEO KRIVICU PA SI ODA KLECAO NA KOLENIMA KOD PUTINA DA TE SPASI BANKROSVA

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija