• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

08.11.2018

18:06

(VIDEO) MASAKR U BARU TAUZEND OKSA: Napadač ratni veteran Ijan Dejvid Long, PUCAO PO GOSTIMA SVE DO DOLASKA POLICIJE!

Vesti

(VIDEO) MASAKR U BARU TAUZEND OKSA: Napadač ratni veteran Ijan Dejvid Long, PUCAO PO GOSTIMA SVE DO DOLASKA POLICIJE!

Podeli vest

Lokalne vlasti identifikovale su napadača koji je u baru u Kaliforniji ubio 12 osoba, kao 28-ogodišnjeg veterana Ijana Dejvida Longa

Kako navode lokalni zvaničnici, Long je u proleće imao epizodu nekontrolisanog ponašanja, ali su nadležni smatrali da je reč o posttraumatskom stresnom poremećaju, koji je usledio kao posledica službe u vojsci. 

Sa dimnom bombom i pištoljem, bivši marinac sa kapuljačom na glavi, obučen u crno, otvorio je vatru u baru, a lokalni šerif Džef Din kaže da se sumnja da se Long zatim i ubio u istom tom baru. 

Din je rekao da je njegovo odeljenje ranije nekoliko puta bilo u kontaktu sa Longom, kao i da je u aprilu u svojoj kući zatečen kako se ponaša iracionalno i "divlja". 

 

 


Šerif kaže i da je tada bio pozvan stručni tim da proceni njegovo mentalno stanje, a koji je zaključio da Longa ne treba pritvoriti. 

Lokalne vlasti navode da se istražuje motiv napada. 

Neimenovani zvaničnik policije rekao je ranije za AP da je napadač bacio dimnu bombu i koristio pištolj kalibra 45 kada je zapucao u baru u mestu Tauzend Ouks, severno od Los Anđelesa.

U međuvremenu, AP je objavio da je imao i uvid u video snimak pucnjave, a oglasio se i predsednik SAD Donald Tramp koji je uputio saučešće porodicama žrtava i pohvalio reakciju policije.

 

 

 

 


Na video snimku, kako navodi agencija, vide se napete scene sa mesta pucnjave, koja se čuje u više navrata dok preplašeni građani beže iz bara.

Vidi se i kako pristižu policijska vozila, kao i naoružani policajac koji zauzima položaj ispred bara.

AP navodi i da su trojica muškaraca istrčala iz bara noseći četvrtu osobu, prekrivenu krvlju. Snimak prikazuje kako pokušavaju i uspevaju da zaustave krvarenje, koje izgleda kao posledica prostrelne rane. 

Američki predsednik Donald Tramp naveo je na svom nalogu na Tviteru da je "u potpunosti informisan o užašnoj pucnjavi". 

On je pohvalio policiju navodeći da je "pokazala veliku hrabrost".

Najmanje 12 osoba, među kojima i zamenik šerifa, ubijeno je u pucnjavi u jednom baru u Kaliforniji, saopštili su danas zvaničnici.

 

 

 

 


Kasnije je i napadač pronađen mrtav na licu mesta.  Din je rekao da je još desetak osoba ranjeno.

U kantri baru "Borderlajn" se, u trenutku pucnjave, nalazilo na stotine ljudi, a pucnjava je trajala i kada je došla policija.

Na sajtu tog bara, za sredu uveče je najavljeno studentsko veče i časovi kantri plesa.

Napadač je sinoć u baru u mestu Tauzend Ouks, na oko 60 kilometara zapadno od Los Anđelesa i oko 130.000 stanovnika, prvo ispalio nekoliko hitaca, potom je bacio dimne bombe i onda nastavio da puca, prenosi AP.

 

 

 

 


Pozivajući se na policiju, "Los Anđeles tajms" navodi da je ispaljeno najmanje 30 metaka.

Svedoci navode da su u baru većinom bili studenti, da je situacija bila haotična i da su ljudi počeli da iskaču kroz prozore.

 

 

 


 

 

(VIDEO) PUCNJAVA U KALIFORNIJI: Najmanje 13 osoba ubijeno, među njima i napadač!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija