• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2018

09:33

(FOTO) PAKAO U KALIFORNIJI! Najgori požari od početka prošlog veka u američkoj "zlatnoj državi", 31 MRTAV, 228 NESTALIH, IZGORELE KUĆE POZNATIH!

Vesti

(FOTO) PAKAO U KALIFORNIJI! Najgori požari od početka prošlog veka u američkoj "zlatnoj državi", 31 MRTAV, 228 NESTALIH, IZGORELE KUĆE POZNATIH!

Podeli vest

Najmanje 31 osoba je poginula, a više od 228 je nestalo u stravičnim požarima koji od četvrtka bukte na obali Kalifornije

Vatrena stihija, koja se i dalje nekontrolisano širi, uništila je 7.000 objekata, među kojima su i domovi brojnih poznatih ličnosti, vredni desetine miliona dolara.

Izgubili milione

Prema navodima šerifa okruga Buti, Korija Honija, požar je potpuno van kontrole i do sada je njime zahvaćena površina od čak 42.000 hektara širom Kalifornije.

- Vatra je progurala 7.000 kuća i širi se po naseljima, odakle je evakuisano 300.000 ljudi. Angažovano je najmanje 8.000 vatrogasaca, koji čine nadljudske napore da savladaju buktinju. Veliki broj kuća je potpuno izgoreo, a na zgarištima smo pronašli samo kosti stradalih. Većina tela je potpuno izgorela. Ljudi su se ugušili i u svojim krevetima - rekao je Honi.

Foto: Informer

On je dodao da je situacija najkritičnija u mestu Paradis, ali i u letovalištima Kalabasas i Malibu u okrugu Ventura, u kojima veliki broj poznatih ima vile. U svim tim mestima naređena je hitna evakuacija stanovnika.

Foto: Informer

Batlerova kuća nekada

Među onima koji su izgubili imanja jeste i holivudski glumac Džerard Batler, koji je na Instagramu postavio selfi-fotografiju sa zgarišta svoje vile vredne sedam miliona dolara.

- Vratio sam se posle evakuacije da vidim u kakvom mi je stanju dom u Malibuu. Stanje širom Kalifornije slama srce. Inspirišu me snaga, hrabrost i duh vatrogasaca - napisao je Batler.

Foto: Informer

Džerard Batler
vila vredna 7 miliona dolara

Orlando Blum
vila vredna 4 miliona dolara

Majli Sajrus
vila vredna 2,52 miliona dolara

Kim Kardašijan
imanje vredno 20 miliona dolara

Bez vile vredne četiri miliona dolara ostao je i njegov kolega Orlando Blum, koji je takođe pobegao iz Malibua. On je pre evakuacije postavio fotografiju svoje ulice i dela vile koja je gorela

- Ovako je izgledala moja ulica pre dva sata. Samo se nadam da će svi biti bezbedni - kratko je prokomentarisao Blum.

Požar je progutao i dom pevačice Majli Sajrus, takođe u Malibuu, koji je ona kupila pre dve godine za 2,52 miliona dolara, ali je u njega uložila dvostruko više novca.

Foto: Informer

- Kuća je uništena, ali ostale su mi uspomene koje niko ne može da mi oduzme. Svi smo na bezbednom, a spasila sam i sve životinje - navela je Sajrusova.

Broj žrtava će rasti

Dramatično je bilo i u kući rijaliti zvezde Kim Kardašijan, koja je sa ćerkom Nort i suprugom Kanje Vestom u poslednjem trenutku napustila svoje imanje vredno 20 miliona dolara u mestu Kalabasas. Ona je navela da je požar zahvatio delove njenog imanja. Postavila je i fotografiju dupke punog prtljažnika džipa i navela da je najbitnije da su svi živi. Evakuisani su i domovi njene majke Kris Džener, sestre Kloi, ali i vila njenog oca Brus Dženera, koji je promenio pol i sada se zove Kejtlin Džener.

Foto: Informer

Studio HBO

Uništen i studio HBO

"Paramaunt ranč", jedan od studija američke produkcijske kuće HBO koji se nalazi kod mesta Agora Hils, potpuno je uništen u požaru u Kaliforniji. Na tom ranču snimana je poznata serija Westworld (Zapadni svet), kao i brojne druge serije i filmovi. Mediji pišu da je studio vredeo više od 50 miliona dolara.

Od požara su u poslednjem trenutku pobegli i glumac Pirs Brosnan, režiser Giljermo del Toro, pevačica Lejdi Gaga, glumica Alisa Milano i mnoge druge poznate ličnosti.

Foto: Informer

Vila Orlanda Bluma pre požara

Ovo je, inače, jedan od najgorih požara u Kaliforniji još od tridesetih godina dvadesetog veka, a nadležni strahuju da će biti više od 100 mrtvih. 

Foto: Informer

Blumovo imanje u vatrenoj stihiji

Trampa svi napali

Američki predsednik Donald Tramp razbesneo je celu naciju nakon što je na Tviteru napisao da je za požar u Kaliforniji kriva lokalna vlast iz Demokratske stranke, koja je nestručno održavala šume. Zato su ga brojni građani optužili da je bezdušan i da politizuje tragediju. Kritikama se pridružio i holivudski glumac Leonardo Dikaprio.

- Ovi požari su ovako strašni zbog klimatskih promena i istorijske suše. Pomaganje žrtvama i napori za pomoć u ublažavanju štete ne bi smeli biti stranačko pitanje - napisao je u tvitu Dikaprio. 

NAJSMRTONOSNIJI POŽAR u istoriji Kalifornije odneo najmanje 42 žrtve




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17