• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: VOSTOK

13.11.2018

19:48 >> 19:53

(VIDEO) AMERI PORUČILI PUTINU! IMAMO ČIME DA ZAUSTAVIMO "SEVERNI TOK 2" I TO ĆEMO UČINITI: Svet na ivici rata!

Vesti

(VIDEO) AMERI PORUČILI PUTINU! IMAMO ČIME DA ZAUSTAVIMO "SEVERNI TOK 2" I TO ĆEMO UČINITI: Svet na ivici rata!

Podeli vest

Vašington raspolaže sredstvima za zaustavljanje implementacije projekta "Severni tok 2", izjavio je američki ambasador u EU Gordon Sandlend. Prema njegovim rečima, projekat gasovoda je geopolitički, te da će dovesti EU u ranjivu poziciju, prenose RIA Novosti

Kada su Evropljani ranjivi i Sjedinjene Države postaju ranjive. Ne želimo da se gas zbog krize isključuje zimi, rekao je Sandlend objašnjavajući poziciju Vašingtona u Briselu.

On je primetio da Sjedinjene Države ne žele da evropljani budu u ovoj situaciji.

- Ako EU ne shvati ovu logiku, onda američki predsednik može koristiti i mnoga druga sredstva koja imamo na raspolaganju. Neću sada navoditi sredstva koja bi zaustavila ovaj projekat - rekao je ambasador.

(VIDEO) RUSIJA PRAVI KOSMIČKI BROD NA NUKLEARNI POGON: Roskosmos se sprema za LET U DUBOKI SVEMIR!

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Države "imaju puno načina".

- Još ih nismo iskoristili da zaustavimo implementaciju - dodao je Sandlend, naglasivši da, prema njegovim procenama, sve više evropljana veruje da će zavisnost od ruskog gasa biti pogrešna odluka.

"Severni tok 2" predviđa izgradnju gasovoda sa dva kraka, kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke. Sjedinjene Države i Ukrajina se protive ovom projektu, kao i baltičke zemlje. 

Vladimir Putin je napomenuo da američki lider Donald Tramp u Evropi traži interese američkog biznisa za snabdevanjem gasom.

(VIDEO/FOTO) RUSIJA POTOPILA NORVEŠKU FREGATU, ISKLJUČILA NAVIGACIJU FINSKOM RATNOM BRODU: Jeza u NATO i na BALTIKU!

Nemačka kancelarka Angela Merkel je u više navrata naglasila da Berlin vidi projekat "Severni tok 2" kao komercijalni, ali se istovremeno zalaže za očuvanje tranzita ruskog gasa preko Ukrajine. 

Ruska strana je takođe više puta saopštila da je projekat "Severni tok 2" potpuno komercijalni i konkurentan, te je ukazala da gasovod ne podrazumeva ukidanje tranzita ruskog gasa preko Ukrajine u EU.

ČEPURIN: SPECIJALNA OPERACIJA KOSOVA PROTIV SRBIJE - "Diplomatija u hodniku" ne prolazi, RUSIJA NE MENJA STAV!

Pogledajte i zašto Nemačka snažno podržava izgradnju Severnog toka 2 i ko je sve uključen u  njegovu iozgradnju.

ĐUKANOVIĆU SRBIJA KRIVA ZA PROBLEME U REGIONU?! Plaši ga Vučićeva politika prema Kosovu, priviđa mu se Velika Srbija...!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljube

pre 5 godina

"projekat gasovoda je geopolitički, te da će dovesti EU u ranjivu poziciju" Licemerna, šovinistička bagra - šta vas briga ako Evropske zemlje žele više opcija za snabdevanja gasom da bi imali sigurnost? Treba da se obavežu da će kupovati vaš gas koji će biti 5x skuplji da bi vi debelo zarađivali? Naravno da su protiv severnog toka Ukrajina i Baltičke zemlje koje sve imaju svoje sopstvene zalihe i snabdevanje u Severnom moru - njih je Amerika lako kupila da je podrržavaju. Pitajte šta misle zemlje centralne i zapadne Evrope, Španija, Francuska, Austrija, Italija, Mađarska, Češka ... ? Sva sreća pa Angela Merkel i nemci ne daju pet para na dreku preko bare i grade gasovod.

Jovan

pre 5 godina

Zar su Ameri toliko glupi da misle da Putin i Rusi nemogu da im odgovore na sve čime žele da zaustave severni tok .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59