• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

20.11.2018

21:50

MOSKVA PRIKUPILA DOKAZE: Zemlje Zapada razvijale i radile sa otrovnim supstancama TIPA NOVIČOK!

Vesti

MOSKVA PRIKUPILA DOKAZE: Zemlje Zapada razvijale i radile sa otrovnim supstancama TIPA NOVIČOK!

Podeli vest

Rusija je pripremila informacije o radu zemalja Zapada na supstancama tipa „novičok“ i ove sedmice će ih predstaviti u Tehničkom sekretarijatu OZHO, izjavio je u utorak rukovodilac Centra za analitička istraživanja na osnovu konvencija o zabrani hemijskog i biološkog oružja Viktor Holstov

Rusija je pripremila odgovarajuće dopune koje će biti predstavljene, po svoj prilici, ove sedmice u Tehničkom sekretarijatu. One podrazumevaju celu istoriju razvoja tog pitanja, uključujući rad u zapadnim zemljama na supstancama tipa ’novičok‘“, rekao je Holstov. 

Prema njegovim rečima, u Rusiji su pronađeni svi materijali koji potvrđuju da su u SAD, na primer, pravljene hemikalije poznate pod imenom „novičok“, kao nervno-paralitičke otrovne supstance.

- Pored toga, analizirali smo sve što je proizvedeno u toj oblasti i otkrili veliku količinu hemikalija koje su osamdesetih godina bile patentirane u SAD kao nervno-paralitičke otrovne supstance - dodao je Holstov.

Prema njegovim rečima, do usvajanja Konvencije o zabrani hemijskog oružja i sastavljanja spiska zabranjenih hemikalija SAD su krile proizvedene supstance, bez obzira na to što su već imale informaciju da je reč o visokotoksičnim otrovnim supstancama. 

RUSIJA POTPUNO POTISNUTA IZ ISTRAGE O TROVANJU SERGEJA I JULIJE SKRIPALJ: Englezi ignorisali predlog o zajedničkoj saradnji

JULIJA SKRIPAL PROGOVORILA SA TAJNE LOKACIJE U LONDONU: Moj život je okrenut naopačke, nadam se da ću se jednog dana VRATITI KUĆI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59