• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

23.11.2018

19:35

(VIDEO) JEZIVO UPOZORENJE! KO NE SLUŠA LAVROVA, SLUŠAĆE ŠOJGUA: Ako američkih raketa bude u Evropi - RUSKE ĆE NIŠANITI SAD!

Vesti

(VIDEO) JEZIVO UPOZORENJE! KO NE SLUŠA LAVROVA, SLUŠAĆE ŠOJGUA: Ako američkih raketa bude u Evropi - RUSKE ĆE NIŠANITI SAD!

Podeli vest

Rusija očekuje da SAD neće preduzimati nepromišljene korake u vezi sa Sporazumom o likvidacije raketa srednje i kratkog dometa, izjavio je direktor Odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije za kontrolu neproliferacije i naoružanja Vladimir Jermakov

- Polazimo od pretpostavke da SAD ipak neće preduzimati neke nepromišljene korake i da će na kraju trezveno oceniti stvarnu situaciju u svetu. A mi, naravno, imamo spremna rešenja za svaki razvoj situacije... A oni koji ne žele da slušaju kako sve to detaljno objašnjava (ministar spoljnih poslova Rusije) Sergej Lavrov, moraće da slušaju ono što im bude objašnjavao (ministar odbrane Rusije) Sergej Šojgu - rekao je Jermakov.

Odluka o povlačenju iz Sporazuma o likvidaciji raketa potvrđuje slabost američkog stava, smatra Jermakov.

- Mogu se iznositi različita mišljenja. Umesto da sednu za pregovarački sto sa svojim partnerom, oni pokušavaju da plasiraju neku glupost u medije. To takođe potvrđuje slabost pozicije države - ocenio je on. 

(FOTO) ŠAMARČINA ŠIPTARIMA IZ MOSKVE! ČEPURIN NA ĆIRILICI Haradinaju, Tačiju poručio da se NE IGRAJU SA SRBIJOM!

Jermakov je dodao da Rusija ne vidi nikakvo poboljšanje situacije u vezi sa Sporazumom o likvidaciji raketa nakon oktobarske posete savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

- Bolton je dolazio ni zbog čega. Primljen je u Moskvi na najvišem nivou. Ukazana mu je čast kakva se ukazuje predsednicima država. A on u Moskvu nije doneo ništa. I posle njegove posete mi ne vidimo ništa pozitivno - istakao je Jermakov.

On smatra da apsurdne akcije SAD o eventualnom povlačenju iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa, jednog od najvažnijih sporazuma u oblasti nuklearnog naoružanja, hipotetički čitav svet približavaju katastrofi.

(VIDEO) RUSKA FLOTA LOVILA AMERIČKE PODMORNICE U VODAMA SIRIJE: Pentagon dobio nikad strašnije upozorenje!

Ruski senator Konstantin Kosačev poručio je da će u slučaju da američke rakete dođu u Evropu - biti i Ruskih uperenih u SAD

Predsednik Odbora gornjeg doma parlamenta za spoljne poslove, rekao je da bi namera SAD da se povuku iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa s Rusijom (INF) mogla da bude najava američkog razmeštanja raketa u Evropi, što taj pakt zabranjuje.

On je upozorio da će Rusija, ako do toga dođe, usmeriti svoje oružje ka američkim raketama.

Kosačev je kazao da bi Rusija mogla da odgovori na takav potez i razmeštanjem sličnih raketa u blizini svojih suseda i, "ako bude neophodno, na teritoriji ruskih saveznika".

On je naveo da su to hipotetičke mogućnosti i da se Rusija još nada da Sporazum INF iz 1987. godine može da bude sačuvan.

PUTIN DEFINITIVNO PRELOMIO: GASOVOD TURSKI TOK ĆE IĆI KROZ SRBIJU!

- Mi aktivno radimo sa svima koji su spremni da rade s Rusijom na povećanju pritiska na SAD u cilju očuvanja Sporazuma INF - rekao je Kosačev.

On nije precizirao koje bi zemlje eventualno mogle da prime ruske rakete.

Rusija ima čvrste vojne veze s Belorusijom, koja se graniči sa članicama NATO, Poljskom i Litvanijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija