• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/večernje novosti/sputnik

25.11.2018

18:20

(VIDEO) NA IVICI RATA! RUSIJA BLOKIRALA KERČKI MOREUZ: Tri broda Ukrajinske ratne mornarice, bez dozvole UPLOVILA U RUSKE TERITORIJALNE VODE!

Vesti

(VIDEO) NA IVICI RATA! RUSIJA BLOKIRALA KERČKI MOREUZ: Tri broda Ukrajinske ratne mornarice, bez dozvole UPLOVILA U RUSKE TERITORIJALNE VODE!

Podeli vest

Kerčki moreuz, koji povezuje Crno i Azovsko more, u nedelju je zatvoren za prolaz civilnih brodova, izjavio je za Sputnjik generalni direktor kompanije „Krimske morske luke“ Aleksej Volkov.

Kerčki moreuz, koji povezuje Crno i Azovsko more, u nedelju je zatvoren za prolaz civilnih brodova, izjavio je za Sputnjik generalni direktor kompanije „Krimske morske luke“ Aleksej Volkov.

„Prolaz kroz Kerčki moreuz za civilne brodove je zatvoren“, rekao je Volkov.

Odluka je doneta iz bezbednosnih razloga.

Foto: printscreen

BORDER SERVICE OF THE FEDERAL SECURITY SERVICE OF THE RUSSIAN FEDERATION IN CRIMEA

Na snimcima koje je objavila televizija „Zvezda“ vidi se teretni brod koji je blokirao kretanje civilnih brodova kroz Kerčki moreuz zbog ulaska tri ukrajinska vojna broda u teritorijalne vode Rusije.

Brodovi ukrajinske ratne mornarice kreću se najvećom brzinom u pravcu Kerčkog moreuza u oblasti provokacije koju je organizovala ukrajinska strana, saopštila je za Sputnjik pres-služba FSB.

- Danas u 11.30 pogranična služba Federalne službe bezbednosti Rusije registrovala je kretanje dva oklopna artiljerijska broda klase ’Gjurza‘ iz luke Berdjansk. U ovom trenutku oni se najvećom brzinom kreću u pravcu Kerčkog moreuza u oblasti provokacije koju je organizovala ukrajinska strana. Pogranična služba FSB Rusije preduzima sve neophodne mere kako bi presekla ove provokacije - saopštila je FSB.

 


Ukrajina, koja donosi opasne i neodgovorne odluke u Kerčkom moreuzu, trebalo bi da razmisli o posledicama svojih postupaka, ističe FSB.

 

KAKO SU RUSI PRESRELI UKRAJINSKE BRODOVE POGLEDAJTE OVDE 

 

Poslanik Državne dume Rusije Dmitrij Belik izjavio je za Sputnjik da su ukrajinski brodovi izvršili čin morske agresije protiv Rusije i prekršili međunarodni pomorski zakon. Prema njegovim rečima, Kijev pokušava da testira gotovost ruske mornarice na vojni sukob.

Ranije je pres-služba krimske pogranične uprave FSB saopštila da su tri broda ukrajinske mornarice presekla državnu granicu Rusije, ušla u privremeno zatvorene vode teritorijalnog mora Rusije i kreću se iz Crnog mora prema Kerčkom moreuzu.


KOSAČEV: KIJEV PROVOCIRA ZBOG IZBORA, ZAPAD ĆE GA PODRŽATI

Provokacije Kijeva u ruskim teritorijalnim vodama su apsolutno besmislene sa vojnog stanovišta, ali su veoma obećavajuće sa političke tačke gledišta, jer će EU i NATO sigurno stati na stranu provokatora, kaže Konstantin Kosačev, predsednik Spoljnopolitičkog komiteta Saveta Federacije.

Kosačev je na svom nalogu na Fejsbuku napisao da "ne može cela Evropa da bude talac predstojećih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Ukrajini, koji su istinski razlog ovakvih provokacija".

- Pre ili kasnije, histerija Kijeva će utihnuti - istakao je on, prenosi Tass.


AKSJONOV: ZAPAD STOJI IZA PROVOKACIJA

Zapadne zemlje stoje iza provokacije ukrajinskih vojnih brodova u Crnom moru, koji su upali u ruske teritorijalne vode, izjavio je danas predsednik Krima Sergej Aksjonov.

Foto: bbc.co.uk

 

- Danas su ukrajinski vojni brodovi ilegalno prešli rusku granicu i grubo prekršili norme međunarodnog prava. Siguran sam da zapadni zaštitnici režima u Kijevu stoje iza ove provokacije - nije puka slučajnost što su evropski i američki političari bili toliko zabrionuti zbog situacije u Azovskom moru proteklih meseci - napisao je on na svom nalogu na Fejsbuku, prenosi Tas s.

Ukrajina, kaže Aksjonov, "kao zemlja bez suvereniteta koja je pod spoljnom upravom, služi kao instrument za podizanje međunarodnih tenzija".

On je istakao da je Kijev odgovoran za ovaj incident, a nije isključio mogućnost da se ovakve provokacije nastave, ali je stanovništvu Krima poručio da takve "patološke aktivnosti neće imati utiocaja na miran život na tom poluostrvu, čija je bezbednost pouzdano zaštićena".

Rusija je danas sprečila tri broda ukrajinske mornarice da uđu u Azovsko more kroz Kerčki prolaz, a pristup im je blokirala tako što je postavila ogroman teretni brod ispod mosta pod ruskom kontrolom, javila je ruska državna televizija Rosija 24.

Dopisnik te televizije iz oblasti u kojoj se nalazi most u Kerčkom prolazu nadomak Krima, rekao je da je Rusija ovom taktikom u potpunosti blokirala most između Crnog i Azovskog mora, dok ruski vojni helikopteri kruže iznad te zone, preneo je Rojters.

Ranije danas, Rusija i Ukrajina su jedna drugu optužile za kršenje međunarodnog prava nakon što je ruska pogranična straža bezuspešno pokušala da zaustavi ukrajinske brodove koji su plovili oko Krima na putu ka ukrajinskoj luci.
 

(VIDEO) JEZIVO UPOZORENJE! KO NE SLUŠA LAVROVA, SLUŠAĆE ŠOJGUA: Ako američkih raketa bude u Evropi - RUSKE ĆE NIŠANITI SAD!

 

(VIDEO) AMERI SPREMILI SULUDI PLAN ZA NAPAD NA RUSIJU! Munjevitom vojnom akcijom OTETI KRIM i vratiti ga UKRAJINI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Loko

pre 5 godina

Treba jednom preseci! I medju Amerikancima ima ljudi.

Nukić

pre 5 godina

Tramp da to preseče ko i u Severnoj Koreji onog Kima eto napravio anđela od njega samo šta digo mornaricu?

Papundek

pre 5 godina

Blokirali ih "teretnim brodom", pa sta radi ratna mornarica? Potapajte uljeze i pokazite da ste odlucni.

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija