• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: theguardian.com

01.12.2018

14:33

(VIDEO) BRINEM... NIKAD ME NE SLUŠAŠ:  Misleći da niko ne čuje, Makron na kvarno pokušao da prenese važnu poruku saudijskom princu!

Vesti

(VIDEO) BRINEM... NIKAD ME NE SLUŠAŠ: Misleći da niko ne čuje, Makron na kvarno pokušao da prenese važnu poruku saudijskom princu!

Podeli vest

Francuske vlasti potvrdile su da su predsednik Emanuel Makron i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman diskutovali o ubistvu novinara Džamala Kašogija i ratu u Jemenu, nakon što je mikrofon "uhvatio" nezvanični razgovor tokom samita G20 u Buenos Ajresu u Argentini.

 

Dvojica lidera imala su neformalni razgovor na marginama samita, stojeći jedan blizu drugog, nesvesni da se njihova konverzacija snima. Tema razgovora nije odmah bila jasna, ali je Makronov pomoćnik kasnije potvrdio da su pričali o ubistvu Kašogija 2. oktobra u konzulatu kraljevstva u Turskoj, kao i o sukobu u Jemenu, kojeg bombarduje koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom. Britanski Gardijan analizirao je njihovu konverzaciju koja je jednim delom mogla da se čuje.

- Ne brini - rekao je princ Mohamed obraćajući se francuskom predsedniku.

- Brinem. Zabrinut sam... Rekao sam ti - odgovorio je Makron.

- Da, rekao si mi. Hvala ti mnogo - naveo je princ.

- Nikad me ne slušaš - nastavio je Makron.

- Ne, slušam te, naravno - odvratio je princ sa širokim osmehom, kada je vidno postao svestan televizijske kamere.

- Zato što rekao sam ti. To je bilo važnije za tebe - rekao je Makron uz škrt osmeh, nakon čega se okrenuo od kamere kako bi nastavio razgovor.

- To je OK. Mogu se izboriti s tim - odgovorio je saudijski princ.

U drugom delu razgovora koji je mogao da se čuje Makron je rekao: "Ja sam čovek od reči".

Iz Jelisejske palate je saopšteno da su dva lidera razgovarala pet minuta na marginama samita i da je Makron predao "veoma čvrstu" poruku princu povodom ubistva Kašogija, te istakao potrebu za pronalaskom političkog rešenja krize u Jemenu.

Odluka saudijskog princa da dođe na samit G20 u Argentini je proračunati rizik, jer se nije znalo da li će ga ostali lideri osuditi, nakon što je CIA procenila da je upravo on dao naređenje za pogubljenje Kašogija.

Rezultati dolaska 33-godišnjeg prestolonaslednika na samit su mešoviti. Makron i britanska premijerka Tereza Mej su se složili da se sastanu sa njim. Tokom grupnog fotografisanja princ je stajao na kraju grupe, ignorisan od strane većine i ostavljen čim je sve završeno.

Ubrzo posle toga, ruski predsednik Vladimir Putin i saudijski prestolonaslednik srdačno su se pozdravili, "bacajući jedan drugome pet", navodi Gardijan, posle čega su zajedno seli za veliki okrugli sto za kojim je potom počela prva runda samita.

(FOTO/VIDEO) A PUTIN KADAR NEVERA: Saudijski princ na Samit G-20 došao u japankama i bacio kosku ruskom predsedniku!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pedro

pre 5 godina

Znači tako pričaju sa Arapima, sa pozicije sile. Ponižavajuće...

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija