• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.12.2018

23:15

(FOTO) PETOGODIŠNJI DEČAK REKORDER U SKLEKOVIMA: Mališanu iz Rusije i zvanično u GINISOVOJ KNJIZI REKORDA!

Vesti

(FOTO) PETOGODIŠNJI DEČAK REKORDER U SKLEKOVIMA: Mališanu iz Rusije i zvanično u GINISOVOJ KNJIZI REKORDA!

Podeli vest

Mali Čečen Rahim Kurajev (5), poznat kao najjači dečak na svetu, i zvanično je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao čovek koji može da uradi najviše sklekova

On je uradio 3.202 skleka za dva sata i 30 minuta i pritom oborio ukupno šest svetskih rekorda.

Neuspeo prvi pokušaj

Dečak, kojeg zovu i čečenski Švarceneger, prošle nedelje je pred komisijom ruske Ginisove knjige pokušao da ozvaniči svoj raniji, nepriznati rekord od 4.105 sklekova, koje je uradio za dva sata i 25 minuta. Pred komisijom ih je uradio malo manje, ali je ipak uspeo da obori rekord.

POROŠENKO NASTAVLJA DA PROVOCIRA: Ukrajina diže rezerviste i premešta vojsku na granicu sa Rusijom!

Maratonski poduhvat posmatrao je i čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je dečaku odmah nakon postizanja rekorda srdačno čestitao.

- Ni trenutka nisam sumnjao da ćeš uspeti da ponoviš taj sjajan poduhvat u prisustvu komisije ruske Ginisove knjige - rekao je Kadirov, aplaudirajući i ljubeći dečaka.

On je dodao da je Rahim za Čečene i celu Rusiju odavno postao rekorder.

- Mi smo ga prepoznali, ali je dečaku bio neophodan dokument. On je još jednom pokazao da je najbolji na svetu, da ne postoji niko bolji od njega - istakao je čečenski vođa.

ZABRINUT? Papa pozvao homoseksualce među sveštenicima da poštuju celibat!

Prema njegovim rečima, mališan je oborio još pet drugih rekorda.

- Uradio je 1.000 sklekova za najkraće vreme, za 40 minuta i 57 sekundi. Uradio je i 2.000 sklekova za najkraće vreme, za sat, 30 minuta i 47 sekundi. Takođe je uradio najveći broj sklekova za sat, i to 1.419. Oborio je rekord i po tome što je uradio najveći broj sklekova za dva sata, čak 2.559. Na kraju, uradio je 3.000 sklekova za najkraće vreme, za dva sata, 22 minuta i devet sekundi - saopštio je Kadirov.

Čečenski lider je nagradio dečaka tako što mu je omogućio da u jednoj velikoj prodavnici igračaka odabere šta god hoće. Mali Rahim je uzeo nekoliko autića i lutku Spajdermena, a odabrao je i nekoliko poklona za brata i sestru.

Dobio "mercedesa"

Prethodno je Kadirov, kad je čuo da prvi Rahimov rekord nije priznat, dečaku poklonio "merceds C180". Predao mu je ključeve automobila i rekao da zaslužuje da ga u takvim kolima otac svakog dana vozi u vrtić, a posle i u školu.

Inače, Rahimov rekord od 4.105 sklekova za dva sata i 25 minuta nije priznat jer njegovi roditelji nisu ispoštovali proceduru za ulazak u Ginisovu knjigu. Oni su snimili mališanov poduhvat i prikazali ga zvaničnicima. Međutim, budući da niko od predstavnika Ginisove knjige nije bio prisutan dok je Rahim radio sklekove, rekord nije priznat.

Rekordi Rahima Kurajeva

1. uradio 1.000 sklekova za najkraće vreme - 40 minuta i 57 sekundi
2. uradio 2.000 sklekova za najkraće vreme - 1 sat, 30 minuta i 47 sekundi
3. uradio najveći broj sklekova za sat - 1.419
4. uradio najveći broj sklekova za dva sata - 2.559
5. uradio 3.000 sklekova za najkraće vreme - 2 sata, 22 minuta i 9 sekundi
6. uradio 3.202 skleka za najkraće vreme - 2 sata i 30 minuta

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija